fbpx

KAOS U BAYERNU: Navijači zbog Katara u svađi s upravom. Hoeness: “Sram me je”

Autor: Dnevno.ba

Bayern Munchen jučer je održao skupštinu kluba na kojoj je prezentirao financijske rezultate sezone 2020./2021. i ustvrdio da je unatoč pandemiji i globalnoj krizi poslovao uz dobit od 1.9 milijuna eura, prenosi Index.

Svakako je pripomoglo sklapanje sponzorskog ugovora s Qatar Airwaysom, no upravo je zbog toga došlo do sukoba s navijačima koji traže raskid ugovora zbog kršenja ljudskih prava u Kataru. Protestirali su i velikim transparentom na utakmici s Freiburgom početkom mjeseca, a prekinuli su skupštinu uz glasne zvižduke na spomen Qatar Airwaysa.

Uprava odbila prijedlog navijača

Na skupštini se zatim glasalo o prijedlogu po kojem bi se Bayern poistovjetio sa svjetski poznatim zakonima o ljudskim pravima. Navijači su u velikoj većini (77.8%) glasali za taj prijedlog, no uprava ga je odbila. Zatim su navijači htjeli glasati o još jednom sličnom prijedlogu, ali prekinuo ih je dopredsjednik kluba Diether Maier.

“Nećemo dopustiti nezakonito glasanje! Sud u Münchenu donio je odluku da vaši prijedlozi nisu zakoniti. Želite li i vi glasati za izbacivanje Audija s liste sponzora? Želite li glasati u kojim brojevima će igrači igrati? Kao klub uvijek smo otvoreni za raspravu, ali to mora biti potkrijepljeno činjenicama”, rekao je.

Po završetku skupine počasni predsjednik Uli Hoeness, koji je već 51 godinu bez prekida član Bayerna (prvo kao igrač pa kao jedan od čelnika kluba), izjavio je: “Ovo je najgori događaj kojem sam svjedočio otkako sam u Bayernu. Sram me je.”

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI