fbpx

Katar novi prvak Azije u nogometu

Autor: Sportnet.hr

ABU DHABI - Katar definitivno ima veliki potencijal i odličnu momčad za Svjetsko prvenstvo koje organiziraju 2022. godine. Cijeli turnir Katar je odradio na najvišoj razini, a danas su i uvjerljivom predstavom slavili protiv Japana s 3:1.

Već nakon 12 minuta utakmice Katar je stigao do vodstva i to na prilično impresivan način. Almoez Ali primio je loptu u šesnaestercu, neko vrijeme se namještao i sjajnim škaricama pogodio mrežu. Katar je djelovao vrlo motivirano i u 27. minuti došao je do drugog pogotka.

Odličnim udarcem Abdulariz Hatim je doveo Katar do velike prednosti nakon manje od pola sata igre. Japan je bio potpuno slomljen i samo sreća ih je spasila da Katar već u prvom dijelu ne osigura naslov. U 36. minuti Hasan Al Haydos pogodio je stativu i na kratko odgodio slavlje Katara.

U nastavku susreta Japan je bio znatno opasniji, no dugo nije uspijevao stvoriti kvalitetniju priliku. Ipak, u 69. minuti javlja se mala nada za Japance. Takumi Minamino lijepo je pogodio za 2:1. Japanci su se spremali za posljednje pokušaje u finišu susreta, ali Katar je došao do trećeg pogotka. Akram Afif je bio precizan s bijele točke i tako postavio konačnih 3:1

Uspjeh Katara je velik, ali sigurno nije slučajan. Važno je napomenuti kako je njihov izbornik Felix Sanchez Bas vodio mladu katarsku U-19 reprezentaciju do slavlja u Azijskom U-19 kupu. Tada su glavni igrači bili Afif i Ali, upravo današnje predvodnice katarske momčadi.

Ali je ušao u povijest, s devet postignutih golova na turniru, kao nogometaš s najviše postignutih pogodaka na jednom turniru. Srušio je ni manje ni više nego legendu iranskog i azijskog nogometa, Ali Daeia. S druge strane, Afif je danas osim pogotka upisao i asistenciju. Ukupno je Afif upisao devet asistencija na turniru.

Bez ikakve dvojbe možemo reći kako je Katar potpuno zasluženo osvojio Azijski kup. Igrali su protiv zahtjevnih protivnika (Saudijska Arabija, Irak, Južna Koreja, UAE i Japan) i upisali tijekom turnira sve pobjede i primili svega jedan pogodak. Taj pogodak primljen je tek u 69. minuti finalne utakmice. Katar doista može biti miran što se tiče momčadi za Svjetsko prvenstvo. Okosnice momčadi još su mlade i prostora za napredak ima još puno.

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI