fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMPLETIRAN NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI OSIJEKA: Za Hercegovcima se prašina diže

Autor: Index.hr

OSIJEK - Osijek je danas kompletirao najveći transfer u povijesti kluba. Atalanta je služeno predstavila 20-godišnjeg Boška Šutala kao svog igrača, a Osijek se na klupskim stranicama oprostio od svog stopera i mladog hrvatskog reprezentativca.

Šutalo je s klubom iz Bergama potpisao ugovor na pet godina, a Osijeku će pripasti pet milijuna eura plus deset posto od idućeg transfera Šutala.

Podsjetimo, Šutalo je prvu ponudu Atalante odbio zato što su mu nudili godišnju plaću od 200 tisuća eura, koliko je mogao dobiti i u Osijeku. Nova ponuda s Apenina je očito podebljana i Šutalo je danas postao novi igrač kluba iz Serie A.

Riječ je o najvećem transferu u povijesti Osijeka. Dosad je najskuplji bio Jurica Vranješ koji je u Bayer Leverkusen otišao za tri milijuna eura, a iza njega su Haris Hajradinović koji je za 2,5 milijuna eura otišao u Kasimpašu i Borna Barišić kojeg je kupio upravo Rangers za 2,45 milijuna eura.

Stoper budućnosti

Šutalo je branič koji može pokriti sve pozicije u zadnjoj liniji, od lijevog bočnog, preko stopera, do desnog bočnog. U Osijeku je stekao iskustvo igranja u različitim sustavima pa je tako zaigrao kao bočni igrač, ali i kao treći stoper u zadnjoj liniji.

Ono po čemu se ističe su karakteristike modernog stopera. Šutala krase iznimna tehnička potkovanost i dribling, što ga je stavilo pod povećalo brojnih europskih klubova.

Danas moderni stoper mora imati sposobnost probijanja protivničkih linija, ali i otpornost na presing. Šutalo to posjeduje, kao i činjenicu da je igrao na više pozicija u različitim sustavima, što govori o kakvom je talentu riječ – elitnom.

Hajduk ga nije želio

Ponikao je u Neretvi, igrao dvije godine u omladinskom pogonu RNK Splita, a nakon što su Crveni potonuli, sreću je pronašao u Gradskom vrtu.

U Slavoniju je otišao u ljeto 2017. godine, u isto vrijeme je nuđen i Hajduku, ali ga na Poljudu nisu htjeli pa ga je kupio Osijek.

Šutalo se u Gradskom vrtu probio do prve momčadi, u kojoj je protekle jeseni upisao 16 nastupa u početnom sastavu.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});