fbpx

Košarkašice Livna prvakinje BiH u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji

Autor: B.Kvesić

LIVNO - Košarkašice ŽKK Livna ovoga vikenda napisale su povijest livanjskog sporta. Na dvodnevnom “ZAVRŠNOM TURNIRU” osvojile su DVA ZLATA. Uspjeh je to kakav Livno ne pamti, uspjeh koji je napisao povijest sporta u Livnu.

U dva dana poražene su ekipe BH Starta i Trebinja u kadetskoj konkurenciji te ekipe Basket Une i Playoff-a u juniorskoj konkurenciji. Livanjske junakinje te njihovi treneri s mizernim godišnjim proračunom dokazale su da naporan rad donosi uspjehe.

Prvoga dana u polufinalu kadetskog prvenstva Bosne i Hercegovine Livanjke su snage odmjerile sa zeničkim BH Startom, te slavile rezultatom 46-41. Vodile su igračice Livna skoro cijelu utakmicu i uz nervozan završetak upisale zasluženu pobjedu. Najefikasnije bile su Gabriela Visković s 15 te Andrea Krišto s 14 postignutih poena.

Također istoga dana u 19 sati u polufinalu juniorskog prvenstva BiH svladale su, bez većih poteškoća Basket Unu iz Novog Grada rezultatom 61-20. U toj utakmici priliku za igru su dobile sve igračice tako da je i najmlađa Ivana Kasalo (2001. godište) upisala svoje prve poene za ekipu.

Sljedećeg dana košarkašice Livna igrale su finalnu utakmicu protiv ekipe Trebinja 03. U kvalitetnoj utakmici bez puno prekršaja Livanjke su vodile cijelu utakmicu i slavile na kraju rezultatom 55-39. Najbolja je bila Marija – Maja Pavić koja je postigla 16 poena i zajedno s ostatkom ekipe osigurala prvu, povijesnu medalju za ŽKK Livno.

Odmah nakon kadetskog finala u glavnoj dvorani Skenderije Livanjke su igrale utakmicu juniorskog finala Bosne i Hercegovine protiv sarajevskog Playoff-a. Iako su bile umorne od kadetskog finala te emotivno iscrpljene, smogle su snage te su, favoriziranim Sarajkama demonstirale ljepotu košarke. Slavile su rezultatom 60-39. Najefikasnije bile su Sara Jurkić sa 16 poena te Andrea Krišto s 15 poena.

Prekrasna priča, na ponos Livna, Livanjki i Livnjaka je napisana u ova dva dana.

LIVANJSKE JUNAKINJE:

Dragica Mihaljević
Matea Visković
Ilijana Bandov
Anita Krezo
Lara Mihaljević
Andrea Krišto
Gabriela Visković
Marija Maja Pavić
Sara Jurkić
Nikolina Šarić
Anđela Gunjača
Ana Krezo
Veronika Nakić
Tanja Kelić
Marina Kelić
Ivana Kasalo
Maria Jurič
Božena Perić
Magdalena Bandov
Slavica Tokić

Treneri:

Edin Doračić
Slavko Krišto

Autor: B.Kvesić

ZADNJE VIJESTI