Košarkaški karavan „START with Love, START with Basketball“ seli se u Banja Luku

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju START, nakon organizacije prvog košarkaškog vikenda koji je u ožujku održan u Gračanici, realizaciju jedinstvenog projekta u BiH pod nazivom „START with Love, START with Basketball“, a koji je omogućila Američka Ambasada u Sarajevu kao generalni pokrovitelj, nastavlja košarkaškim vikendom u Banja Luci.

Na košarkaškom vikendu u Banja Luci , sudjelovat će oko 40 djevojčica iz Banja Luke, Gračanice i Srebrenika, koje će odigrati košarkaške utakmice u miksanim ekipama, što znači da će u svakoj ekipi sudjelovati po nekoliko igračica iz sva tri grada.

“Već nakon prvog druženja u Gračanici djevojčice su stekle nova prijateljstva, što je najveći benifit ovog projekta. Tek nakon toga je rad na usavršavanju njihovih košarkaških vještina. Djeca će imati priliku da u izmiksanim ekipama, tako što će iz svakog grada po nekoliko djevojčica formirati po jednu ekipu, odigrati dvije košarkaške utakmice, te sudjelovati u drugim zanimljivim natjecanjima i radionicama”, istaka je koordinatorica projekta Azra Bećirović, proslavljena bh. košarkašica i nekadašnja bh. reprezentativka.

Projekt za cilj ima okupiti što veći broj djece, koja bi kroz košarkaške turnire, radionice i natjecanja, dodatno zavolila sport i košarku, ali što je važnije od toga stekla i brojne prijatelje iz drugih bh. gradova.

Sva ova djeca dolaze iz različitih kulturalnih, religijskih i ekonomskih sredina, te susreti i igranje u novim timovima i s novim suigračima, svakom djetetu razvija osjećaj prijateljstva i tolerancije stvarajući tako navike suživota, uvažavanja, suradnje i ljubavi.

Turnir u Banja Luci se 18. i 19. 05. 2019. igra u dvorani Trend, a počinje u subotu u 12 sati. Završni turnir je 25. i 26. svibnja 2019. godine u Srebreniku.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI