fbpx

Krilni igrač Širokog Brijega Goran Zakarić sreću pronašao u Zrinjskom

Autor: Dnevni list

MOSTAR - Igrač koji je afirmaciju stekao u Širokom Brijegom, iz kojeg je 2011. prešao u zagrebački Dinamo, treće je pojačanje Plemića u ljetnom prijelaznom roku, a novim suigračima će se priključiti danas na pripremama na Kupresu. Nakon dvije sezone na Pecari, Zakarić će i za Zrinjski igrati kao posuđeni igrač hrvatskog prvaka.

– Zakarić je provjereno ime i sigurno pravo pojačanje za našu momčad. S obzirom da se radi o igraču koji je ugovorom vezan za Dinamo, jasno da smo prije dogovora sa Zakarićem prvo zatražili suglasnost hrvatskog kluba, a nakon što smo dobili zeleno svjetlo iz Zagreba, pregovori s igračem su išli glatko, budući da je sam igrač izrazio želju da karijeru nastavi u Mostaru, izjavio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

Kao što je poznato, Zakarić je na Pecari pokrivao istu onu poziciju koja je Pod Bijelim brijegom bila u “vlasništvu” Ivana Crnova, a s obzirom da je Zrinjski već doveo igrača koji bi ga trebao zamijeniti – Miloša Filipovića, stječe se dojam da je Zakarić zapravo neplanirano pojačanje Mostaraca, odnosno prilika koju Zrinjski nije želio propustiti.

– Definitivno ne želimo gomilati igrače. Ipak, kvalitetan igrač je uvijek dobro došao, a svi će se složiti da je Zakarić upravo to, odnosno jako kvalitetan igrač. Kao što smo već rekli, želimo selektirati momčad u kojoj će biti 20 igrača i trojica vratara, a na dobrom putu smo da to i napravimo, dodao je Šulenta.

Zakarić je karijeru počeo u Kozari, gdje mu je, zanimljivo, trener bio upravo aktualni strateg Mostaraca Vinko Marinović, koji ga je i gurnuo u seniorski nogomet. Iz Gradiške je 2010. godine prešao u Široki Brijeg, iz kojeg je nakon samo godinu dana ostvario transfer u Dinamo, ali u prethodne četiri sezone samo jednu je proveo u HNL-u, odnosno u dresu Lokomotove (2012./2013.), dok je u preostale tri s puno uspjeha nosio dres Širokog Brijega, što potvrđuje podatak da je zaslužio i poziv u A reprezentaciju BiH.

Bilo kako bilo, Zrinjski zasad ima trojicu novih igrača koji će se naći na popisu za utakmice prvog pretkola Europske lige. Isti mora biti definiran do 22. lipnja, kada će Mostarci u Nyonu saznati i ime protivnika, a sada samo ostaje još vidjeti hoće li do ponedjeljka Zrinjski potvrditi dolazak još kojeg pojačanja.

– Raduje nas da nismo u situaciji da moramo žuriti, ali znamo što nam je potrebno. Treba znati kako je prijelazni rok tek počeo, tako da većina nama zanimljivih igrača još uvijek gleda prema inozemstvu, ali ipak vjerujemo da ćemo do ponedjeljka moći potvrditi dolazak još barem jednog igrača. Opet ću podsjetiti kako popis koji će biti poslan u Nyon neće morati biti konačan, jer će nam biti ostavljena mogućnost da do prve utakmice na isti stavimo još jednog igrača, zaključio je Šulenta.

Mešanović (ne) dolazi

Iako mediji sa Zrinjskim povezuju i Jasmina Mešanovića, dojučerašnjeg igrača Osijeka, koji je ranije s dosta uspjeha igrao za Čelik, Pod Bijelim brijegom ne žele potvrditi jesu li u pregovorima s 22-godišnjim napadačem.

– I Mešanović je dokazano kvalitetan igrač, ali u ovom trenutku ne mogu reći ništa više od toga. Mediji imaju pravo spekulirati, ali mi te spekulacije ne moramo i nećemo komentirati, izjavio je Šulenta.

Podsjetimo, Vinko Marinović je na prozivci izjavio kako Zrinjski želi dovesti klasičnog napadača, iako je u ovom trenutku Mostarcima potrebnija “desetka”.

Od danas na Kupresu

Nakon uvodnih pet dana u Mostaru, Vinko Marinović s igračima će danas preseliti na Kupres, gdje će se Mostarci zadržati sljedećih sedam dana. Za sljedeći četvrtak je dogovorena provjera protiv Željezničara, vjerojatno u Mostaru, dok bi na Kupresu Plemići trebali imati samo jednu provjeru i to protiv niželigaša Tomislava.

Autor: Dnevni list

ZADNJE VIJESTI