fbpx

KUP BiH: Prva utakmica finala na Koševu, uzvrat na Pecari

Autor: Sport avaz

SARAJEVO - Ždrijebanje domaćina prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2018./2019. obavljeno je danas u kući nogometa u Sarajevu.

U završnu fazu najmasovnijeg natjecanja plasirali su se Sarajevo i Široki Brijeg, a bordo tim će biti domaćin u prvom susretu.

Prvi dvoboj na programu je 8. svibnja na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a uzvrat 15. svibnja na Pecari u Širokom Brijegu.

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić smatra da domaćinstvo u prvoj utakmici ne mora ništa značiti.

“Ne možemo reći ni da je prednost ni nedostatak što prvi susret igramo na domaćem terenu. U četvrtfinalu smo se sastali sa Zrinjskim, koji nam je konkurent za titulu. Bili smo i tada domaćini u prvom susretu i prošli smo dalje, tako da to ništa ne znači. Mi u svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobijedimo i tako će biti i ovaj put” – rekao je Hadžić.

Dalibor Šilić, sportski direktor Širokog Brijega, zadovoljan je što će uzvrat biti odigran na Pecari.

“Priželjkivali smo da prva utakmica bude u Sarajevu i pokušamo podići trofej pred našim navijačima. Vidjet ćemo da li ćemo uspjeti u tome. Bit će sigurno teško jer Sarajevo ima odličnu momčad i u dobroj su formi. Susreti Širokog Brijega i Sarajeva su uvijek bili interesantni. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da dođemo do trofeja” – poručio je Šilić.

Autor: Sport avaz

ZADNJE VIJESTI