fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: FaH

KUP HRVATSKE: Preokret Dinama protiv Rijeke

Autor: Sportnet.hr

ZAGREB - U vrlo dobroj prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa Dinamo je pobijedio Rijeku s 2:1. Modri su bili puno bolji protivnik, ispromašivali su se "kao nikada" i Riječani na kraju mogu biti itekako zadovoljni s ovim rezultatom.

Sudeći prema dvije utakmice u svega nekoliko dana, Matjaž Kek može imati glavobolju uoči uzvrata Kupa. Dinamo je u oba susreta bio bolji, u ovom Kup dvoboju u Maksimiru izrazito bolji te u Rijeku nosi prednost 2:1.

Kakav je bio odnos snaga, dovoljno govori činjenica da je Rijeka itekako dobro prošla izgubivši samo s 2:1. Modri su nanizali puno čistih prilika koje je stvarno teško promašiti, međutim unatoč postignutom pogotku Angelo Henriquez realizatorski nije bio raspoložen i da je bio u samo malo boljem izdanju, Rijeka bi bila pregažena.

Kao i za vikend na Kantridi, već u trećoj minuti Henriquez je bio u ziceru. Ovaj put nakon što je Ademi dao loptu na stranu za Pjacu, ovaj odlično uočio Henriqueza u sredini, međutim Čileanac iz odlične pozicije s nekih 12-13 metara puca pokraj gola.

Praktički jedine šanse Riječana u cijelom susretu dogodile su se u razmaku od minute. Prvo je Bekim Balaj pucao glavom, a Ježina izbio u korner da bi odmah zatim iz kornera ubacio Bradarić, Taravel zaboravio Leškovića koji natrčava i nogom pogađa u šestoj minuti za vodstvo.

Već u sljedećoj minuti kreće kanonada Dinama. Prvo je Pinto ubacio za utrčalog povratnika Pivarića koji pogađa gredu. Pivarić je na povratku na travnjak odigrao vrlo dobru utakmicu, bio je opasan prema naprijed, a iza nije bilo posla.

U 15. minuti nove velike prilike za Dinamo. Šimunović je sjajno skočio na pet metara i gađao glavom, lopta je pogodila vratnicu i odbila se do Henriqueza koji glavom u padu puca, no Mitrović u posljednji trenutak s gol linije izbija loptu.

U zadnjih 15 minuta prvog dijela dvije odlične situacije imao je Pjaca kada je prvo Tomečak požrtvovno ušao u udarac i spriječio pogodak, a zatim mu je Vargić obranio pokušaj s 12-13 metara. Dobru priliku imao je i Henriquez, ali pucao je ravno u riječkog vratara.

Identična slika u drugom dijelu, ali uz razliku što je Dinamo ipak uspio okruniti veliku nadmoć i bolju igru.

Nastavilo se promašajima, prvo u 55. minuti Vargić čudesno čupa iz kuta pokušaj Henriqueza, a zatim u 66. minuti Pivarić iz blizine puca preko gola.

U 70. minuti Dinamo napokon poravnava. Sjajna akcija Paula Machada koji je kratko odigrao dupli pas s Pjacom, sjurio se u kazneni prostor i zakucao loptu u mrežu. U sredini mu je potpuno sam bio Henriquez koji je svojim izlaskom i otvaranjem pomogao Machadu da dobije malo prostora.

Sedam minuta kasnije Tomečak pada u 16 metara Dinama nakon dvoboja s Pjacom, no Bruno Marić ne sudi ništa, a Dinamo ubrzo dolazi i do drugog pogotka. Prvo u 79. minuti Vargić brani pokušaj Ćorića da bi u 80. nakon uigrane akcije Modri poveli. Pinto je ubacio loptu iz auta, Taravel ju je prebacio u sredinu gdje Henriquez glavom pogađa za 2:1.

Do kraja susreta mogli su Modri do još kojeg pogotka, Vargić je skidao loptu s noge Pjaci u zadnjem trenutku, a zatim je probao i Soudani, no promjene više nije bilo.

U 180 minuta u svega nekoliko dana Dinamo je potvrdio da je jači i bolji od Rijeke i Matjaž Kek morat će dosta toga promijeniti ako misli do pobjede u uzvratu na Kantridi.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});