fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KUP KRALJA: Barca bez Messija nemoćna u Andaluziji

Autor: Sportnet.hr

SEVILLA - Pobjeda Seville u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja nije bila nimalo neočekivana. Znalo se i prije susreta kako će Ernesto Valverde promiješati sastav te kako neće biti Lionela Messija, Sergija Busquetsa, Ousmanea Dembelea i drugih. Valverde je čak otišao toliko daleko pa je na klupi ostavio Jordi Albu, Luisa Suareza i Coutinha.

S takvom postavom Sevilla je imala bitno lakši posao nego što bi to bilo da su najjače Barcelonine snage bile na terenu. Napomenimo kako je debitirao i Kevin Prince-Boateng u samom vrhu napada gostiju. Susret je krenuo više manje očekivano. Barcelona je držala visoki posjed lopte u nogama, dok je Sevilla nastojala brzim dodavanjima i polukontrama doći do pogotka.

Prilika nije bilo previše te su se sve svodile na neke dalekometne pokušaje i polušanse. Krajem prvog dijela utakmica se ipak malo zahuktala pa smo mogli vidjeti nešto konkretnije. Nekoliko solidnih pokušaja imao je Wissam Ben Yedder, ali njegovi udarci bili su ipak neprecizni. Kod Barcelone je Malcom imao solidnu priliku, ali je također bio nedovoljno koncentriran.

Nastavak susreta pripao je domaćoj momčadi koja je opet bila podređena što se tiče posjeda, ali je bitno agresivnije i ofenzivnije krenula igrati. Desetak minuta nakon početka drugog dijela Sevilla je došla u vodstvo. U 58. minuti precizan je bio Pablo Sarabia. U redovima domaćih nešto se lakše disalo, iako su svi bili svjesni da jedan pogodak neće biti dovoljan na Camp Nou.

Ipak, petnaestak minuta prije kraja, Ben Yedder bio je najspretniji i bez problema pospremio loptu u mrežu. Sada je prednost koju ima Sevilla značajnija i jasno je to bilo domaćem treneru koji je počeo zatvarati pristupe svojem golu. Takva taktika se isplatila jer je do kraja Sevilla izdržala i s lijepim kapitalom odlazi na uzvrat.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta u dresu Barcelone. Uputio je hrvatski veznjak nekoliko udaraca prema golu, ali bez većih uspjeha.

Kup kralja, četvrtfinale, 1. utakmica:
Sevilla – Barcelona 2:0

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});