fbpx

KUP KRALJA: Barcelona i Real remizirali

Autor: Hina

BARCELONA - U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona i Real Madrid su na Camp Nou odigrali 1-1, a uzvrat je 27. veljače na stadionu Santiago Bernabeu.

Real je s mnogo optimizima doputovao u Barcelonu nakon pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. I stvarno, gosti su poveli već u šestoj minuti golom Lucasa Vazqueza. Odlični Vinicius Junior je prošao po lijevoj strani i ubacio na drugu stativu do Karima Benzeme, koji je odlično vratio loptu u sredinu, a Lucas Vazquez zabio je za vodstvo ‘Kraljevskog kluba’.

Do kraja prvog dijela Barca je imala tri velike prilike za izjednačenje, ali je Keilor Navas sačuvao svoju mrežu. U 20. minuti Malcom je pobjegao Realovoj obrani, sjurio se prema Navasu, a Realov vratar je obranio njegov udarac. U 32. minuti priliku je imao i Rakitić, no je njegov udarac glavom završio je na vratnici. Tri minute kasnije zaprijetio je i Luis Suarez, da bi Navas još jednom sjajno obranio.

U 58. minuti niti Navas nije mogao spasiti Real i Barca je golom Malcoma uspjela izjednačiti. Akciju je započeo Arthur uputivši dugačku loptu Albi. Navas je bio brži i izbio je loptu do Coutinha, koji je odmah pucao i pogodio vratnicu, a lopta se odbila do Malcoma koji trese mrežu za 1:1.

U 64. minuti u igru je ušao kod gostiju Gareth Bale, ali kod domaćina Lionel Messi, za kojeg je do posljednjeg trenutka bilo upitno hoće li nastupiti. Argentinski majstor je u subotu protiv Valencije ozlijedio list i trenirao je po posebnom programu, no na koncu se uspio oporaviti barem za pola sata.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, a Ivan Rakitić igrao je do 63. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Vidal.

Bio je to drugi “El Clasico” ove sezone, u prvom derbiju Barcelona je u listopadu slavila s 5:1. Ispred nas su još najmanje dva derbija. Uzvratni susret polufinala Kupa je 27. veljače na Santiago Bernabeu, a tri dana kasnije na istom stadionu će Real i Barca odmjeriti snage i u prvenstvu.

U drugom polufinalnom paru u četvrtak se sastaju Real Betis i Valencija, a uzvrat je 28. veljače na Mestalli.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI