fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KVALIFIKACIJE: Ronaldo zabio četiri u Litvi, Kosovari tri u gostima protiv Engleske!

Autor: Sportske novosti

Uvjerljive pobjede Portugala, Turske, Francuske i Engleske u kvalifikacijskim susretima za odlazak na EURO

“Za moje igrače je bio san igrati na Wembleyju. Nažalost, ništa od toga, ali to je zapravo i bolje za nas. Malo smo bili razočarani što ćemo igrati u Southamptonu, ali dobro je to zapravo. Pokušat ćemo iznenaditi, zašto ne?”, rekao je Bernard Challandes, kosovski izbornik, za ITV nekoliko sati uoči susreta.

Na kraju, možda i nije bio daleko. Iako je u jednom trenutku sa semafora vrištalo neugodnih 5-1. Kosovo je povelo 1-0 već u 35. sekundi utakmice, Valon Berisha iskoristio je jedan poklon stopera Keanea i zabio za šok u Southamptonu.

Poslije su zabijali Sterling, Kane, Vojvoda (u vlastitu mrežu), dva puta Sancho, ali Engleska se uspavana vratila u nastavak utakmice i Kosovo je to itekako iskoristilo. Zabio je Vedat Muriqi, napadač Fenerbahčea, bio je precizan s bijele točke, iako je Jordan Pickford izabrao pravo stranu, čak je uspio i dodirnuti loptu…

Nekoliko minuta kasnije, Harry Kane nije uspio zabiti s bijele točke u 64. minuti, iako je kapetan reprezentacije drugi najuspješniji izvođač penala u engleskoj povijesti, nije uspio ovaj put. Sjajna obrana Murića, odlično je pročitao englesku zvijezdu!

Na kraju je završilo 5-3, iako su mogli i uvjerljivije slaviti…

Englezi su večeras, osim nove velike pobjede ostvarili i jedno zanimljivo postignuće. Pobjedom nad Kosovom zaokružili su cijelu jednu dekadu bez poraza u kvalifikacijama. Posljednji poraz u kvalifikacijama doživjeli su protiv Ukrajine s kojom su se borili za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. Tada je izbornik engleske bio Fabio Capello.

U tom periodu Engleska je odigrala 42 utakmice, uključujući i večerašnju, i pritom upisala 33 pobjede. Pobjegli su Kosovu na četiri, a Češkoj na čak šest bodova razlike te su praktički osigurali odlazak na Euro.

Portugal je zahvaljujući Cristianu Ronaldu uvjerljivo slavio protiv Latvije. Zabio je Cristiano tri gola, mogao je i četiri (na kraju je označen autogolom), pomogao je i Carvalho…

Srbija se dugo mučila, visila, jer je Luksemburg smanjio na 2-1, no ipak su naši susjedi uspjeli upisati drugu pobjedu u kvalifikacijama. No pobjeda Portugala dodatno je udaljila Srbiju od EURO-a, jer izabranici Fernanda Santosa sad imaju učinak od dvije pobjede i dva remija te se nalaze bod ispred “orlova”.

Albanija je slavila 4-2 protiv Islanda, Češka je s tri gola protiv Crne Gore preskočila Kosovo, Francuska je nanijela i 56. uzastopni poraz Andori u kvalifikacijama. Srbija je 3-1 pobijedila Luksemburg na gostovanju, a Turska nije imala problema protiv Moldavije. Dobila je s 4:0.

Autor: Sportske novosti
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});