fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Reuters

Legendarni tenisač Boris Becker osuđen na zatvorsku kaznu: Tvrdi da nije kriv

Autor: Dnevno.ba

Šesterostruki osvajač Grand Slam turnira Boris Becker (54) osuđen je danas na dvije i pol godine zatvora. Legendarni njemački tenisač mora u zatvor zato što je pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova, prenosi Index.

Proslavljeni tenisač još 8. travnja proglašen je krivim po četiri od ukupno 24 točke optužnice. Britansko pravosuđe teretilo ga je da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Becker je pušten uz jamčevinu i danas je saznao kaznu. Prijetilo mu je sedam godina zatvora tako da je na kraju dobro i prošao.

Odmah rekao da nije kriv
Becker je zanijekao krivnju još na pripremnom ročištu. Sutkinja Deborah Taylor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignoriraju Beckerovu slavu. Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu. Dugovi trostrukog prvaka Wimbledona u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna britanskih funti.

“Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali nema panike. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Mallorci kako bismo u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci. Bio sam tenisač i nisam studirao ekonomiju ili pravo”, rekao je Becker.

“Zbog toga sam poslije igračke karijere ovisio o savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune”, dodao je Nijemac koji je od 2013. do 2016. godine bio trener Novaka Đokovića.

I ranije je imao problema
Iako se osobni bankrot u Engleskoj obično može okončati u roku od 12 mjeseci, postupak je od tada u tijeku. 1985., sa samo 17 godina, Becker se pojavio na svjetskoj sportskoj pozornici te je postao najmlađi pobjednik na Wimbledonu. Titulu je uspješno obranio sljedeće godine u srazu s Ivanom Lendlom, tada najboljim tenisačem svijeta.

Godine 1989. Becker je osvojio treći Wimbledon, a nekoliko mjeseci kasnije i US Open. Godine 1991. prvi je put osvojio Australian Open, a 1996. drugi put. Umirovio se tri godine kasnije, nakon što je osvojio 49 trofeja. Godine 2002. sud u Münchenu osudio ga je na dvije godine uvjetne kazne i novčanu kaznu od 500.000 eura za poreznu utaju oko 1.7 milijuna eura.

Bivši igrač imao je i pravne probleme u Španjolskoj, zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na svojoj vili na Mallorci, te sa švicarskim pravosuđem jer nije platio župniku koji ga je vjenčao 2009. godine.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});