fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LEGENDI NIJE SJEO ĐOKOVIĆEV ISTUP: ‘Iznenađen sam da se zalaže za tako nešto, meni bi se to gadilo’

Autor: dnevno.ba

Novak Đoković dao je prijedlog da bi se na Grand Slam turnirima trebalo igrati na dva dobivena seta, umjesto dosadašnja tri.

“Iako postoji tradicija da se na Grand Slamovima igra na tri dobivena seta, ja se zalažem da se sve igra na dva dobivena seta. Mislim da imamo dovoljno mečeva i turnira tijekom cijele godine. Imamo najdužu sezonu na svijetu od svih sportova. Sezona nam počinje u siječnju, a završava u studenom. Svaki tjedan postoji negdje turnir. Ne vidim nijedan razlog osim tradicije zašto bi se Grand Slamovi igrali na tri dobivena seta. Kraći mečevi bi doprinijeli tome da se tenis kao marketinški proizvod poboljša i više zaradi”, jasan je Đokovićev prijedlog.

Prvi kojem se nije dopao prijedlog srpskog tenisača bio je Španjolac Rafael Nadal.

“Ja sam potpuno protiv promjene broja setova na Grand Slamovima. Imamo uvijek dan pauze. Mislim da igranje u pet setova daje potrebnu različitost tim turnirima, a istovremeno je dio povijesti našeg sporta. Osvojiti Grand Slama na tri odigrana seta… Potrebno je da od igrača tražite još nešto, ne? Morate biti mentalno jači, fizički jači, i sve to da budete toliko dugo bez prestanka, tijekom dva duge tjedna”, rekao je Nadal.

Đokovićev prijedlog komentirao je i legendarni australski igrač parova Tood Woodbridge.

“Nema šanse da mu ta ideja prođe. Gadio bi mi se takav tenis. Najbolje kod tenisa je uprava to što su Grand Slamovi posebni i da biste postali osvajač takvog turnira morate biti najbolji i tehnički i taktički i fizički. Ako bi se Grand Slamovi igrali na dva dobivena seta, onda bi svaki turnir izgledao isto. Iznenađen sam što se Novak zalaže za tako nešto. On je jedan od onih koji je dosad imao najviše koristi što se igra na tri dobivena seta i sigurno ima više pobjeda zbog tog pravila, nego poraza”, rekao je Australac.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});