fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Levante slavio protiv Reala na Santiago Bernabeu!

Autor: Dnevno.ba

MADRID - Nogometaši Real Madrida danas su na domaćem terenu doživjeli šokantan poraz od Levantea (1:2) u okviru devetog kola La Lige i tako još jednom pokazali da se nalaze u velikoj rezultatskoj krizi.

Levante nije mogao bolje početi utakmicu jer su gostujući igrači već u sedmoj minuti poveli s 1:0. Postigo je asitirao Moralesu koji je iskoristio grešku Varanea, a zatim odlično prevario Courtoisa i zatresao mrežu “Kraljeva”.

Samo pet minuta kasnije gosti iz Valencije su udvostručili svoju prednost. Sudac je prvo svirao slobodni udarac za Levante, ali nakon konzultacija s VAR-om predomislio se i pokazao na bijelu točku nakon što je Varane igrao rukom.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Roger koji je pogodio za 0:2 i novi hladan tuš na Santiago Bernabeu. Nakon drugog gola Real Madrid je krenuo u totalnu ofanzivu. Domaći su do kraja prvog dijela imali nekoliko fenomenalnih prilika, ali vratar gostiju Oier je fantastično branio, javlja SportSport.ba.

Istim tempom nastavilo se i u drugom dijelu, a Lopetegui je bacio sve karte u napad. Obrana Levantea se uspjela nekako obraniti, no kapitulirali su u 72. minuti. Benzema je asistirao, a loptu u mrežu Oiera zatresao je Marcelo.

Navijači su potom vjerovali da kraljevski klub može do potpunog preokreta. Domaći su napadali nevjerojatnim pritiskom, no Levante je uspio nekako da se obrani i na kraju pobijedi sa 2:1.

Za Real Madrid je ovo već četvrti susret bez pobjede, odnosno treći poraz u četiri utakmice.

Sigurno da će Florentino Perez imati što reći nakon utakmice, a nije isključeno da Julen Lopetegui dobije otkaz iako “Kraljeve” već u narednom kolu očekuje El Clasico i okršaj protiv Barcelone.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});