fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA NACIJA: Njemačka upisala težak poraz u Nizozemskoj, Slovenci i dalje bez bodova

Autor: Sportnet.hr

AMSTERDAM - Subota u Ligi nacija donijela je veliki dvoboj između Nizozemske i Njemačke te najteži poraz Nijemaca u međusobnim dvobojima u povijesti.

Joachim Löw 168. put u karijeri vodio je njemačku reprezentaciju i neće taj rekordni nastup pamtiti po dobrom. Njemačka je teško poražena s 3:0 u gostima kod Nizozemske i nakon dva odigrana susreta u Ligi nacija još uvijek niti ima pobjedu niti barem jedan pogodak.

Nizozemska je povela u 30. minuti kada je Depay ubacio iz kornera, Babel dobro pucao glavom, ali lopta je završila na gredi da bi Virgil van Dijk odbijanac spremio u mrežu.

Na startu drugog dijela Leroy Sane nije realizirao sjajnu priliku, a u drugom dijelu Nijemci su tražili i kazneni udarac nakon prekršaja Groenevelda nad Ginterom, ali Cakir nije ništa dosudio.

U samoj završnici Nizozemska je postigla još dva pogotka, prvo je u 86. minuti Memphis Depay povisio na 2:0 da bi točku na i stavio Georginio Wijnaldum i tako nanio Njemačkoj najteži poraz u povijesti u dvobojima s Nizozemskom.

Slovenija nastavlja s lošim igrama u Ligi nacija i trećim porazom u isto toliko utakmica učvrstila je posljednju poziciju u skupini čime je izgledan kandidat za put u Ligu D, najniži razred Lige nacija.

Novi poraz upisan je u Norveškoj gdje je domaćin slavio 1:0 i to zasluženo nakon što je bio bolji protivnik. Slovenci su doputovali oslabljeni neigranjem nekolicine igrača, među njima i bez Petra Stojanovića koji ima lakših problema s mišićem, a Norveška je to iskoristila i slavila golom Olea Selnaesa u završnici prvog poluvremena.

Inače slovenski izbornik uz sve te probleme već u devetoj minuti morao je povući izmjenu nakon što je Luka Krajnc dobio jak udarac u glavu, izgubio svijest i morao je biti prebačen u bolnicu. Posljednje informacije kažu kako je s njim sve u redu i trebao bi se s ostatkom reprezentacije odmah vratiti za Sloveniju.

U drugom susretu Bugarska je upisala pobjedu protiv Cipra koji je poveo pogotkom Kastanosa, ali Despodov i Nedelev su okrenuli susret.

U Ligi D Gibraltar je priredio iznenađenje pobjedom u gostima kod Armenije. Domaćin je apsolutno dominirao, imao čak 34 udarca na gol, ali nije mogao do pogotka. Joseph Chipolina bio je jedini strijelac iz kaznenog udarca u drugom dijelu, Henrih Mhitarjan i društvo tako bilježe neočekivani poraz.

Gruzija nije imala takvih problema s Andorom i glatko je slavila s 3:0. Vako je bio dvostruki strijelac, a Kankava je dodao još jedan gol.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});