fbpx

LIGA NACIJA: Preokret Engleza za plasman na Final-four, Hrvatska ispala u “Drugu ligu”!

Autor: Sportnet.hr

LONDON - Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je na Wembleyju 2:1 protiv Engleske i završila je s nastupom u skupini na posljednjem mjestu što znači da će u sljedećem izdanju Lige nacija igrati u Ligi B.

Iako je Hrvatska dvadesetak minuta bila u polufinalu Lige nacija, Engleska je ipak u današnjem susretu bila bolja i zasluženo je slavila. Vatreni nisu bili na razini na kojoj mogu biti i u današnjem susretu nisu uspjeli doći barem do remija protiv raspoloženog suparnika. Pobjedom na Wembleyu, Englezi su završili grupnu fazu na prvom mjestu i prošli u polufinale.

Utakmica je mogla krenuti fenomenalno za Hrvatsku. Nakon tri minute igre, Jordan Pickford je pogriješio, na loptu je natrčao Ante Rebić, no slabo je pucao i lopta je otišla preko gola. Mogli su Vatreni šokirati Engleze, ali nedostajalo je preciznosti kod udarca Rebića.

Nažalost, od tog trenutka dominaciju su preuzeli Englezi. Bio je to veliki pritisak domaćih i činilo se kao da hrvatski nogometaši ne mogu izaći van iz svojih tridesetak metara. Napadi Engleza samo su se redali i moramo iskreno priznati kako je gol visio u zraku. U 11. minuti pogriješio je Domagoj Vida, Raheem Sterling je izbio sam pred Lovru Kalinića, ali je hrvatski vratar sjajno reagirao.

Korner nakon te akcije mogao je biti koban za Hrvatsku. Nakon skoka, John Stones prebacio je loptu do Harryja Kanea koji je ostao sam na drugoj stativi, no nije uspio dobro zahvatiti loptu. Tri minute kasnije, ponovno je obrana loše reagirala i Kalinić je bio prisiljen istrčati van i glavom izbiti loptu, no ona je došla do Kanea. Engleski napadač pokušao je pucati na prazan gol, no Tin Jedvaj se ispriječio i izbio loptu u posljednji trenutak. Kane je pokušao ponovno, no vratio se i Kalinić te je uspio otkloniti opasnost.

Opasno je Hrvatska živjela u tim trenucima, no nekako su Vatreni uspjeli sačuvati praznu mrežu. Pokušao je u 25. minuti Ben Chilwell, no Kalinić je bio na mjestu. Do kraja prvog dijela, Hrvatska je uspjela primiriti igru i uspostaviti ravnotežu nakon teškog početka. Engleska je i dalje dominirala posjedom, ali nekako se činilo da Vatreni puno bolje stoje na terenu. U nekoliko navrata solidne prilike imao je Rebić, no danas hrvatski napadač nije bio u formi i prilično slabo je tukao.

U drugom dijelu, Zlatko Dalić odlučio se na zamjenu i umjesto Rebića u igru je ušao Josip Brekalo. Pokazalo se to kao pravi potez jer je Brekalo slično kao i protiv Španjolske donio živost u igru. U 57. minuti, sjajno je prošao, ubacio u šesnaesterac za Nikolu Vlašića koji dodaje do Andreja Kramarića. Kramarić je dugo držao loptu, lomio Stonesa i braniče Engleske i konačno uspio uputiti šut, a do gola je ona dirala Erica Diera i ušla u mrežu.

Hrvatska je došla do velikog vodstva, iako to nije pretjerano zaslužila igrom u prvih sat vremena igre. Engleze je šokirao primljeni pogodak, Wembley je utihnuo i Hrvatska je igrala sve bolje. Oslobodili su se igrači, počeli opuštenije igrati i djelovalo je kao da će Vatreni uspjeti izboriti polufinale Lige nacija.

U međuvremenu, izbornik Engleske Gareth Southgate uveo je u igru Jadona Sancha i Jesseja Lingarda i to se pokazao kao dobitni potez. U 78. minuti, nakon ubacivanja sa strane Engleske, Kane je uputio udarac prema golu, a na crti je upravo Lingard zakucao loptu u mrežu. Iako je i taj rezultat ostavljao Hrvatsku u Ligi A, činilo se kao da Englezi s više volje i želje žele doći do pobjede.

U 82. minuti, pokušali su Vida i Brekalo, no Jordan Pickford je bio na mjestu. Konačno, u 85. minuti Englezi su napravili potpuni preokret. Centrirao je iz slobodnog udarca Chilwell, Jedvaj promašio loptu i ona dolazi do Kanea koji je sprema u mrežu za vodstvo Engleske. Do kraja susreta domaći su vrlo mirno sačuvali prednost i na kraju ipak zasluženo slavili u današnjem ogledu.

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI