fbpx

LIGA PRVAKA: Atletico teško stradao u Dortmundu, PSG u zadnjoj minuti kući došao do boda, Barca bolja od Intera…

Autor: Dnevno.ba

BARCELONA - U jednom od derbija večeri nogometne Lige prvaka Barcelona je na stadionu Camp Nou bez Lionela Messija pobijedila Inter s 2:0, upisavši treću pobjedu u skupini.

Barca je nastupila bez svog najboljeg igrača Lea Messija koji je u zadnjem ligaškom susretu slomio ruku i pauzirat će najmanje tri tjedna. No i bez argentinskog majstora Barca je bila bolja i posve zasluženo je upisala pobjedu golovima Rafinhe (32) i Jordija Albe (84), a asistent za drugi gol bio je Ivan Rakitić.

Inter je prije osam godina eliminirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka osvojivši potom preko Bayerna svoj treći i za sada posljednji europski naslov. Međutim, Barca je dobila sve četiri međusobne utakmice na Camp Nou uz razliku pogodaka 8:0.

Inter je bolje krenuo u susret i gosti su prvi zaprijetili u 16. minuti preko Icardija koji nije najbolje reagirao na odličnu Perišićevu loptu. Dvije minute kasnije vidjeli smo opasnost i na drugoj strani, Clement Lenglet je pucao glavom nakon Rakitićevog ubačaja iz kornera, no Handanovič je obranio.

U 32. minuti Barca je stigla do prednosti golom Rafinhe na asistenciju Luisa Suareza. Zanimljivo, pogodak je postigao igrač koji je u sastavu zamijenio Messija. Barca je u 71. minuti bila korak do drugog gola, no Coutinhov udarac je završio u okviru gola. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Alba u 84. minuti na asistenciju Ivana Rakitića.

Bila je to utakmica u kojoj su nastupila tri hrvatska nogometaša – Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Barcu, baš kao i Marcelo Brozović za Inter. Ivan Perišić je igrao do 77. minute, dok Šime Vrsaljko nije ulazio u igru.

Barcelona je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza u zadnjih 28 utakmica u LP ostvarivši pritom 26 pobjeda i dva remija.

U drugom susretu iz skupine B PSV i Tottenham su u Einhovenu ranije remizirali 2:2 osvojivši prvi bod. Na ljestvici vodi Barca s devet bodova, Inter ima šest bodova, dok su PSV i Tottenham osvojili prvi bod.

Mnogo pažnje izazvao je i okršaj u skupini C između PSG-a i Napolija na Parku prinčeva koji je završio 2:2. Napoli je vodio 1:0 i 2:1, no francuski prvak se izvukao, a izjednačujući pogodak PSG je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su odigrali sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg su vodili 1:0 i još jednom uzdrmali okvir gola. Napoli je prvi put opasno zaprijetio u 24. minuti kada je Dries Mertens pogodio vratnicu, a pet minuta kasnije Lorenzo Insigne je doveo goste u vodstvo nakon odlične asistencije Josea Callejona. PSG je mogao izjednačiti u 38. minuti kada je Neymar sjajno uposlio Kyliana Mbapea, no mladi francuski napadač je loše pucao.

PSG je izjednačio više sretno nego spretno u 60. minuti. Thomas Meunier je ubacio s krila, a Mario Rui zatresao vlastitu mrežu. Napoli je u 77. minuti stigao do nove prednosti, a pogodak je postigao Mertens. Kada se već činilo kako je Napoli osvojiti sva tri boda, Angel di Maria je izjednačio sjajnim pogotkom u rašlje. Marko Rog je za goste zaigrao u posljednjih pet minuta.

PSG je ovom utakmicom još jednom pokazao kako mu ne leže talijanski klubovi. Parižani su bez domaće pobjede protiv talijanskih klubova u zadnja četiri susreta, a od ukupno 18 susreta dobili su samo dva.

U drugom susretu iz skupine Liverpool je na Anfieldu rutinski pobijedio Crvenu zvezdu sa 4-0. Uoči utakmice bilo je samo pitanje s koliko će razlike stradati srpski prvak. Strijelci su bili Roberto Firmino (20), Mohamed Salah (45, 51-11m) i Sadio Mane (80). Dejan Lovren nije nastupio za ‘Redse’.

Na ljestvici vodi Liverpool sa šest bodova, Napoli ima pet, PSG četiri a Crvena zvezda jedan bod.

U sudaru do sada dviju neporaženih momčadi iz skupine A Borussija Dortmund je deklasirala Atletico Madrid sa 4:0.

Borussija je povela u 38. minuti golom Axela Witsela koji je opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta na putu do gola pogodila Saula Nigueza i promijenila smjer. Lider njemačkog prvenstva je korak bliže pobjedi stigao u 73. minuti kada je Raphael Guerreiro zabio za 2:0, a sve dvojbe razriješio je Jadon Sancho u 85. minuti nakon sjajne kontre. Do kraja utakmice Guerreiro je zabio još jedan pogodak za jedan od najtežih Atleticovih poraza posljednjih godina.

U ranije odigranom susretu Club Brugge i Monaco su odigrali 1:1. Bio je to sudar klubova koji prolaze kroz teško razdoblje. Brugge zbog pravosudnih problema trenera Ivana Leke, a Monaco zbog katastrofalnih rezultata koje bilježi.

Na ljestvici vode Borussija i Atletico sa po šest bodova i utakmicom manje, dok Brugge i Monaco imaju po bod.

U skupini D Porto je u Moskvi pobijedio Lokomotiv sa 3:1 odvojivši se na vrhu ljestvice.

Domaćin je već u 10. minuti imao jedanaesterac, no Iker Casillas je sjajno obranio udarac Manuela Fernandesa. U 26. minuti kazneni udarac su dobili i gosti, a Moussa Marega je bio siguran. Na 2:0 je povisio Hector Herrera u 35. minuti, a tračak nade ruskom sastavu vratio je Anton Mirančuk tri minute kasnije. Međutim, Porto je u 48. minuti nakon brze kontre zabio za 3:1, a pogodak je postigao Jesus Corona. Vedran Ćorluka nije nastupio za ruski sastav.

U drugom susretu Galatasaray i Schalke su odigrali bez golova.

Na ljestvici vodi Porto sa sedam bodova, Schalke ima pet, Galatasaray četiri, a Lokomotiv je bez bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI