fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Džeko i Kramarić dvostruki strijelci, Juve neokrznut na Old Traffordu

Autor: Dnevno.ba

MADRID - Premda ponovo nisu blistali europski velikani Real Madrid i Bayern upisali su pobjede u susretima 3. kola Lige prvaka. Europski prvak je na Santiago Bernabeu pobijedio Viktoriju Plzen sa 2:1, dok je Bayern u Ateni porazio AEK sa 2:0.

Juventus je slavio na Old Traffordu protiv Manchester United s 1:0, City je rutinski odradio gostovanje u Ukrajini pobijedivši Šahtar sa 3:0, dok su Hoffenheim i Lyon u ludoj utakmici odigrali 3:3, a hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić zabio je dva gola za njemački sastav.

Kraljevski klub je utakmicu protiv Viktorije dočekao uzdrmanih redova i atmosfere nakon što je u zadnjem kolu na Bernabeu izgubio od Levantea sa 1:2. Bio je to Realov četvrti poraz u zadnjih pet utakmica, a pritom je europski prvak spojio čak 481 minutu ili osam sati i jednu minutu bez postignutog gola što je novi negativni rekord u 116 godina postojanja kluba. Real nije zabio u utakmicama protiv Seville (0:3), Atletica (0:0), CSKA Moskve (0:1), Alavesa (0:1) i 72 minute protiv Levanta.

Real se mučio i protiv borbenih Čeha, na koncu je slavio sa 2:1. Domaćin je poveo u 11. minuti golom Karima Benzeme, a potom promašio nekoliko lijepih prilika. Na 2:0 je povisio Marcelo u 55. minuti, no gosti su vratili neizvjesnost smanjivši zaostatak u 79. minuti golom Patrika Hrošovskog. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

U drugom susretu iz skupine G Roma je na Olimpicu pobijedila moskovski CSKA sa 3:0 uz sjajnu predstavu Edina Džeke. Ruski sastav je odigrao odličnih pola sata, no sve je uprskao u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena primivši dva gola, a oba je zabio Džeko (30, 43). BiH napadač je bio u glavnoj ulozi i u 52. minuti kada je glavom sjajno spustio loptu Cengizu Underu za 3:0. Nikola Vlašić je za goste odigrao cijeli susret.

Na ljestvici vode Real Madrid i Roma sa po šest bodova, CSKA ima četiri boda, a Viktorija jedan.

Niti Bayern nije blistao protiv AEK-a, ali Niko Kovač može biti zadovoljan jer je njegova momčad nakon velike krize uspjela vezati dvije pobjede nakon što su u prvenstvu slavili kod Wolfsburga (3:1). Grčki prvak je izdržao sat vremena, a potom u dvije minute primio dva gola. Za 1:0 je zabio Javi Martinez u 61. minuti, a nakon samo dvije minute Robert Lewandowski je iskoristio odlično proigravanje Rafinhe.

U drugom susretu iz skupine E Ajax je pobijedio Benficu sa 1:0, a pogodak odluke je zabio Noussair Mazraoui u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to utakmica s nizom prilika na obje strane, ali jedini pogodak je pao tek u samoj završnici.

Na ljestvici vode Bayern i Ajax sa po sedam bodova, Benfica ima tri boda, dok je AEK na začelju bez bodova.

U skupina F Manchester City je na gostovanju pobijedio Šahtar sa 3-0, a strijelci su bili David Silva (30), Aymeric Laporte (35) i Bernardo Silva (71). Šahtar i City su bili u istoj skupini i lani, a Ukrajinci su na svom travnjaku slavili 2:1. Ovoga puta Englezi su dominirali i posve zasluženo su osvojili tri boda.

U drugom susretu Hoffenheim i Lyon su odigrali sjajan meč koji je završio 3:3 uz dva gola Andreja Kramarića. Gosti su poveli 1:0, Hoffenheim je potom okrenuo rezultat, da bi Lyon s dva nova gola stigao do nove prednosti. U posljednjim trenucima Hoffenheim je uspio izjednačiti.

Gosti su poveli u 27. minuti golom Bertranda Traorea nakon katastrofalne pogreške Kevina Vogta. Kapetan domaćeg sastava je izgubio loptu koju mu je uputio vratar Oliver Baumann što je iskoritio Traore te zabio za 1:0.

Njemački sastav je izjednačio u 33. minuti pogotkom Andreja Kramarića kojem je to bio prvijenac u LP. U prvom kolu je upisao asistenciju protiv Šahtara (2:2), a ove sezone je u Bundesligi zabio dva gola uz jednu asistenciju. Hrvatski napadač je mirno primio loptu na prsa i potom zabio za 1:1. Na sličan način Kramarić je u 47. minuti zabio za vodstvo 2:1. Lyon je izjednačio u 60. minuti preko Tanguyja Ndombelea, a u osam minuta kasnije Depay je doveo goste u novo vodstvo. U posljednjim trenucima domaćin je izjednačio golom Jelintona.

Na ljestvici vodi Manchester City sa šest bodova, Lyon ima pet, a Šahtar i Hoffenheim po dva boda.

U skupina H Juventus je na Old Traffordu pobijedio Manchester United sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Paulo Dybala u 17. minuti. United se probudio u drugom dijelu, a “Crveni vragovi” su najbliže golu bili u 75. minuti kada je Paul Pogba udarcem s rubakaznenog prostora uzdrmao vratnicu. Mario Mandžukić nije nastupio zbog ozljede.

U ranije odigranom susretu Young Boysi i Valencija su odigrali bez pobjednika 1-1 čime su Švicarci upisali prvi gol i prvi bod u Ligi prvaka.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});