fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Golijada u Solunu, Atenjani do pozitivnog rezultata u Glasgowu

Autor: Sportnet.hr

SOLUN - Odigrana su i preostala tri susreta trećeg pretkola Lige prvaka, a najbolji posao odradio je Salzburg koji ima lijepu prednost nakon prvog susreta protiv Škendije.

Dramatična utakmica odigrana je u Solunu gdje je PAOK ugostio moskovski Spartak i nakon velike bitke slavio s 3:2. Sastav iz Soluna zaostajao je već nakon 17 minuta 2:0, do poluvremena stigao do preokreta da bi Moskovljani u drugom dijelu propustili realizirati kazneni udarac za remi.

Spartak je imao start iz snova. Već u sedmoj minuti bugarski reprezentativac Ivelin Popov doveo je Spartak u vodstvo da bi deset minuta kasnije Quincy Promes povisio na 2:0 za veliko razočaranje na stadionu.

Domaćin se ipak nije predao i do poluvremena je napravio preokret. Prvo je u 29. minuti Aleksandar Prijović iz kaznenog udarca smanjio na 2:1, Dimitrios Limnios poravnao je na 2:2, a Dimitrios Pelkas zabio je za potpuni preokret.

U drugom dijelu Spartak je propustio idealnu priliku za poravnanje, ali Promesov pokušaj s 11 metara koji je i sam izborio, Alexandros Paschalakis brani.

AEK je izdržao igrajući gotovo 40 minuta s igračem manje na gostovanju u Glasgowu kod Celtica. AEK se nije pretjerano napadački istaknuo pa ni Livaja nije bio posebno uočljiv.

Celtic je odlično otvorio utakmicu i stigao do vodstva već u 17. minuti golom Calluma McGregora, a AEK je stigao do poravnanja u samoj završnici prvog dijela preko Viktora Klonaridisa.

Konstantinos Galanopoulos zbog dva žuta kartona napustio je travnjak već u 57. minuti.

Dobar dio posla već u prvom susretu odradio je Salzburg koji je u svojoj areni svladao Škendiju s 3:0. Razlika u kvaliteti između ova dva protivnika je jasna i domaćin je zasluženo slavio. Inače susret je bio prekinut zbog nevremena i nastavljen je unatoč teškim uvjetima.

Dvostruki strijelac za Salzburg u prvom dijelu bio je Munas Dabbur, a u 81. minuti Diadie Samassekou postavio je konačnih 3:0. I ovdje je viđeno isključenje, Zlatko Junuzović ostavio je Salzburg s igračem manje od 83. minute zbog drugog žutog kartona.

Liga prvaka, treće pretkolo:
PAOK – Spartak Moskva 3:2
Celtic – AEK 1:1
Salzburg – Škendija 3:0

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});