fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: Senzacija u Beogradu, PSG i Barca do boda na teškim gostovanjima

Autor: Sportnet.hr

BEOGRAD - Crvena Zvezda je kreirala senzaciju večeri u Ligi prvaka svladavši na Marakani Liverpoola, Inter je pak na domaćem terenu uspio osvojiti bod protiv Barcelone, dok to nije pošlo za rukom Borussiji Dortmund koja je poražena kod Atletico Madrida. Remi smo vidjeli i u Napulju gdje su Napoli i PSG odigrali 1:1

Atletico Madrid – Borussia Dortmund 2:0

Derbi skupine A odigran je na Wandi Metropolitano gdje je Atletico Madrid s 2:0 bio bolji od Borussije Dortmund, tako joj nanio prvi poraz ove sezone, a i uzvratio za visok poraz u prošlom kolu (4:0).

U nekoliko poteza Atletico je u 33. minuti stigao do vodstva, Felipe Luis proigrao je Saula Nigueza na deset metara od gola, a njegov je udarac u mrežu skrenuo jedan od Borussijinih igrača.

Sve do 80. minute nije bilo promjene rezultata, a tada je španjolska momčad povećala prednost. Lijepo je Atletico odigrao polukontru koju je na proigravanje Thomasa zaključio Antoine Griezmann.

Nikola Kalinić krenuo je u početnoj postavi za Atletico, a zamijenjen je u 62. minuti.

Monaco – Club Brugge 0:4

Dvoboj trenutno treće i četvrte momčadi u skupini A otišao je na stranu Club Bruggea koji je slavio u gostima kod Monaca. Belgijska momčad utakmicu je riješila već nakon 24 minute igre tijekom kojih je postigla tri pogotka, a prednost bez problema sačuvala do kraja.

Poveli su gosti u 12. minuti, Mats Rits s desne je strane ubacio prizemnu loptu koja je prošla pokraj dvojice Monacovih igrača i stigla do Hansa Vanakena koji lakoćom poentira. Pet minuta kasnije Antonio Barreca igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru i Club Brugge dobio je priliku za povećanje prednosti. Po drugi puta na utakmici pogodio je Vanaken.

Potpuni raspad doživjela je momčad iz Kneževine u ovom periodu, a u 24. minuti primila je i treći pogodak, ovoga puta krasno je s ruba kaznenog prostora pogodio Wesley. Konačan rezultat postavio je Ruud Vormer u 85. minuti.

Danijel Subašić nije bio u sastavu Monaca, dok Karlo Letica i Matej Mitrović nisu ulazili u igru kod gostiju.

Crvena zvezda – Liverpool 2:0

Prvu pobjedu u Ligi prvaka upisali su nogometaši Crvene zvezde koji su pred ispunjenim stadionom u Beogradu svladali Liverpool. Na krilima Milana Pavkova slavili su s 2:0 te došli do četiri boda.

Igrala se 22. minuta kada je Zvezda stigla do vodstva, korner je izveo Marko Marin, a najviši u skoku bio je Milan Pavkov koji glavom skreće loptu u mrežu. Samo sedam minuta kasnije domaćin je ponovno šokirao goste.

Ponovno je u prvom planu bio Pavkov koji se izborio za prostor na dvadesetak metara od gola i sjajnim udarcem pogodio unutar desne stative pored nemoćnog Alissona.

Zvezda je u ostatku susreta odbila sve napade Liverpoola koji je dva puta pogodio i okvir gola, ali do pogotka nije uspio doći.

Dejan Lovren nije bio u sastavu kod Redsa.

Inter – Barcelona 1:1

Barcelona je dominirala većim dijelom utakmice, ali nije uspjela doći do pobjede. Bila je vrlo blizu katalonska momčad, ali jedini udarac u okvir Intera donio je bod talijanskoj momčadi. Bez obzira na remi Barcelona čvrsto drži prvu poziciju s deset bodova, odmah u stopu prati ju večerašnji protivnik s tri boda manje.

Kroz veći dio utakmice Barcelona je dominirala, ali jako joj je dugo trebalo kako bi probila Interovu obranu. Dogodilo se to sedam minuta prije kraja susreta.

Sve je krenulo od samog gostujućeg vratara. Barcelona je u nekoliko dodavanja stigla pred suparnički gol gdje je Philippe Coutinho proigrao Malcoma, a ovaj krasno pogodio unutar kaznenog prostora.

U dresu Intera cijelu su utakmicu odigrali Šime Vrsaljko i Ivan Perišić, dok je Marcelo Brozović igru napustio u 85. minuti. Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu.

Napoli – PSG 1:1

Nakon kiksa Liverpoola ni Napoli ni PSG to nisu uspjeli najbolje iskoristiti pa je tako situacija u skupini C i dalje vrlo komplicirana. Utakmica u Napulju završila je bez pobjednika 1:1.

Igrala se druga minuta sudačke nadoknade kada je PSG stigao do vodstva. Najveći dio posla napravio je Kylian Mbappe koji je proigrao nadolazećeg Juana Bernata čiji udarac nije uspio zaustaviti David Ospina.

U 63. minuti nakon slabe reakcije gostujuće obrane Napoli je dobio priliku za izjednačenje iz kaznenog udarca. Siguran je izvođač bio Lorenzo Insigne.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});