fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LP: Mandžukić osigurao prolaz Juventusu, Kramarićev gol nije spasio Hoffenheim

Autor: Sportnet.hr

TORINO - Juventus i Bayern su među onima koji su osigurali nastup u osmini finala Lige prvaka, a u vrlo teškoj situaciji je Kramarićev Hoffenheim unatoč golu hrvatskog reprezentativca. Mario Mandžukić još jednom je zabio na Ronaldovu asistenciju, a Niko Kovač može odahnuti nakon što je Bayern razbio Benficu...

Skupina E

AEK – Ajax 0:2 (0:0) – 0:1 Dušan Tadić (68.-11m), 0:2 Dušan Tadić (72) / crveni karton: Marko Livaja (67.)
Bayern – Benfica 5:1 – 1:0 Arjen Robben (13.), 2:0 Arjen Robben (30.), 3:0 Robert Lewandowski (37.), 3:1 Gedson Fernandes (46.), 4:1 Robert Lewandowski (51.), 5:1 Franck Ribery (77.)

Napokon malo dobrih vijesti za Niku Kovača. Bilo je vrlo burno ovih dana u Münchenu, ponovno se odbrojavalo do otkaza Kovaču, on se nije dogodio i Bayern je pod njegovim vodstvom pregazio Benficu.

Bavarci su vrlo brzo riješili sve dvojbe, već u prvom poluvremenu došli su do 3:0 uz dva gotovo identična gola Arjena Robbena i jednim golom glavom Roberta Lewandowskog.

Na startu drugog dijela Gedson Fernandes pružio je nadu gostima smanjivši na 3:1, ali vrlo brzo ju je ugasio Lewandowski vrativši Bayern na tri gola razlike. U završnici susreta u strijelce se upisao i Franck Ribery.

Niko Kovač tako sigurno ostaje u sedlu, a vidjet ćemo koliko, na duže vrijeme ako Bayern uđe u pozitivnu seriju ili barem još nekoliko utakmica.

Skupina F
Lyon – Manchester City 2:2 – 1:0 Maxwel Cornet (55.), 1:1 Aymeric Laporte (63.), 2:1 Maxwel Cornet (81.), 2:2 Sergio Aguero (83.)

Lyon je propustio veliku priliku za pobjedu protiv Manchester Cityja. Odigrao je odličnu utakmicu, dva puta vodio, još propustio neke velike prilike i morao se zadovoljiti remijem 2:2.

Nakon što se istaknuo promašajima, Maxwel Cornet s dva gola dovodio je dvaput Lyon u vodstvo, ali dva puta nakon ubačaja sa strane City se vraćao golovima Aymerica Laportea i Sergija Aguera.

Ostalo je 2:2 što je četvrti remi Lyona koji nije uspio osigurati prolaz. Posljednje kolo pružit će odgovor o potpunom raspletu skupine u kojoj je City siguran sudionik osmine finala, samo ovisis s koje pozicije.

Hoffenheim – Šahtar 2:3 – 0:1 Ismaily (14.), 0:2 Taison (15.), 1:2 Andrej Kramarić (17.), 2:2 Steven Zuber (40.), 2:3 Taison (93.) / crveni karton: Adam Szalai (60.)

Hoffenheim je ponovno ostao bez pobjede i sada je u teškoj situaciji. Da bi dohvatio treće mjesto i ostao u Europi, morat će slaviti u gostima kod Manchester Cityja i nadati se pobjedi Lyona protiv Šahtara.

Ukrajinci su u gostima slavili s 3:2 zahvaljujući golu Taisona u 93. minuti. Odlično su krenuli i poveli 2:0 golovima Ismailyja i Taisona da bi lijepim lobom u 17. minuti Andrej Kramarić vratio nadu domaćinu.

U završnici prvog dijela Steven Zuber potpuno je vratio Hoffenheim u igru poravnavši na 2:2, no nevjerojatna glupost Adama Szalaija i dva žuta kartona u samo dvije minute od 60. minute ostavljaju domaćina s igračem manje.

Šahtar je to kaznio i nakon krasne akcije u 93. minuti došao do velike pobjede koja ga stavlja na treće mjesto. Kramarić je odigrao cijelu utakmicu.

Skupina G
Roma – Real Madrid 0:2 – 0:1 Gareth Bale (47.), 0:2 Lucas Vazquez (59.)

Roma i Real borili su se za prvo mjesto u skupini, a Real je slavio s 2:0. Obje momčadi bilježe rezultate ispod očekivanja u prvenstvu, u Ligi prvaka situacija je nešto bolja, a Madriđani su ti koji mogu biti zadovoljni.

Roma će dugo pamtiti nekoliko velikih promašaja, a posebno onaj Cengiza Undera iz prvog poluvremena kada je apsolutno sam iz punog trka promašio cijeli gol iz idealne pozicije s nekih pet metara.

Odmah na startu drugog dijela Madriđani su poveli preko Garetha Balea nakon velikog kika Fazija da bi Lucas Vazquez stavio točku na i. Luka Modrić odigrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Valverde, a kod domaćina priliku je dobio Ante Ćorić od 64. minute umjesto Stevena Nzonzija. Edin Džeko nije nastupao u ovoj utakmici.

CSKA Moskva – Viktoria Plzen 1:2 (1:0) – 1:0 Nikola Vlašić (10.), 1:1 Roman Prochazka (56.), 1:2 Lukaš Hejda (81.)

Skupina H
Juventus – Valencia 1:0 – 1:0 Mario Mandžukić (59.)

Juventus je potvrdio prolaz domaćom pobjedom protiv Valencije, a ponovno je u središtu pozornosti bila suradnja Marija Mandžukića i Cristiana Ronalda.

Prošle sezone Ronaldo je stvorio priličan broj prilika Karimu Benzemi koji je bio u velikoj realizatorskoj krizi, a ove sezone te asistencije puno bolje koristi Mandžukić. Ovaj put trebao je samo podmetnuti nogu na drugoj vratnici i poslati loptu u praznu mrežu za pobjedu Juvea.

Ovo je mala osveta Ronalda Valenciji, u prvom susretu u Španjolskoj Ronaldo je isključen već nakon pola sata igre, sjećamo se njegovog izlaska u suzama, a ovdje je mogao biti sretan nakon dvoboja.

Manchester United – Young Boys 1:0 – 1:0 Marouane Fellaini (91.)

Manchester United jako se mučio s Young Boysima i tek u 91. minuti golom Fellainija stigao je do pobjede. Da su i Švicarci slavili, ne bi bilo nezasluženo, imali su nekoliko sjajnih prilika, a najbliže golu bili su kada je De Gea čudesnom obranom spasio svoju mrežu doslovno na gol liniji.

Kada se činilo da pobjednika neće biti, Fellaini je primio loptu u 16 metara i poput pivota okrenuo se i poslao loptu u malu mrežicu.

Da ovdje nije uspio slaviti, Manchester United bio bi pod velikim upitnikom za drugo mjesto i Valencia bi pobjedom mogla ga preskočiti u zadnjem kolu. Ovako je United osigurao prolaz, a Valencia tek treće mjesto.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});