fbpx

MA TKO TO JOŠ IMA: Zovi Varaždinca za izbornika i uspjeh je zagarantiran!

Autor: Regionalni.com

VARAŽDIN - Barokni grad jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji se može pohvaliti s čak četiri sportska izbornika. I to vrlo uspješna.

Obraz Varaždinu jučer je osvjetlao Željko Krajan koji se s hrvatskim tenisačima popeo na krov svijeta. Hrvatska je pobijedila Francusku 3:1 i uzela “salataru”. Inače, Krajan je na klupu Hrvatske Davis Cup reprezentacije stigao u siječnju 2012. godine, a vrlo blizu osvajanja trofeja bio je 2016. godine, kad je bolja bila Argentina s 3:2.

Kao igraču najbolji ATP ranking karijere bilo mu je 88. mjesto u kolovozu 2002. godine. Kao teniski trener u svojoj karijeri trenirao je Ruskinju Dinaru Safinu, Slovakinju Dominiku Cibulkovu, Srpkinju Jelenu Janković, Britanku Lauru Robson, varaždinskog zeta Cipranina Marcosa Baghdatisa i hrvatskog tenisača Bornu Ćorića.

Osvojena “salatara” kruna je njegove teniske karijere.

Drugi uspješni izbornik iz Varaždina je Zlatko Dalić koji je s Vatrenima ovog ljeta stigao do povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Treći uspješni izbornik iz Varaždina dolazi iz ne toliko eksponiranog sporta – karatea. Riječ je o Esadu Gariboviću, treneru i predsjedniku Karate kluba Varaždin. On je hrvatsku seniorsku karate reprezentaciju preuzeo u kolovozu 2016. godine. Zadnji veliki uspjeh Garibović je ostvario na Svjetskom prvenstvu u Madridu, gdje je Ivan Kvesić osvojio naslov svjetskog prvaka.

Četvrti as je Alen Runac, trenutni izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije. U zadnje vrijeme je politički aktivan te je predsjednik Županijske skupštine s liste HDZ-a i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Autor: Regionalni.com

ZADNJE VIJESTI