fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: EPA

Manchester City preživio pakao u Madridu, Liverpool bez većih problema u polufinalu

Autor: Hina

Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što u uzvratu u Madridu odigrao 0-0 s Atleticom, te obranio pobjedu (1-0) iz prve utakmice.

Manchester City je prošao u polufinale Lige prvaka u ružnoj i nervoznoj utakmici na stadionu Wanda Metropolitano, na kojemu je domaća momčad, ipak bezuspješno, učinila sve dopušteno i nedopušteno da postigne gol i izbori produžetke.

Agresivna i na momente gruba igra momčadi Diega Simeonea rezultirala je razbijenom Fodenovom glavom, te ozljedama De Bruynea i Walkera. Takva igra Atletica gotovo se isplatila u drugom dijelu, u kojem je City bio napadački nevidljiv. U zadnjih pet minuta utakmice sudac je pokazao čak šest žutih i jedan crveni karton, uz ogromnu nervozu i vrlo malo pravoga nogometa.

Šime Vrsaljko je ostao na klupi Atletica.

Španjolski prvak je agresivno započeo utakmicu, s visokim presingom, no ponovno bez udarca na vrata. U prvom susretu u Manchesteru Atletico je igrao u formaciji 5-5-0 i bio je posve bezopasan za protivnička vrata, a na svojoj Wandi je ponudio više opcija u napadu, no prvu šansu su imali gosti. Stoper Stones je pucao iz gužve nakon udarca s kuta u 10. minuti, no promašio je vrata.

City je u 30. minuti imao šansu utakmice nakon lijepe akcije cijelog napada, koju je u mat-poziciji udarcem u vratnicu okončao Gundogan.

Atletico je zaprijetio tek u 35. minuti kada je Kondogbia pokušao iz daljine i to je bilo sve nakon lošeg prvog dijela.

Domaćini su u drugom dijelu bitno pojačali ritam i to je rezultiralo prvom njihovom velikom šansom. U 60. minuti Griezmann je pokušao iz voleja s 20-tak metara, ali je taj udarac prošao tik pored vratnice.

Novoušli veznjak Atletica De Paul dvaput je bio neprecizan u izglednim situacijama, a u 80. minuti Corea je spustio loptu za Cunhu, a njegov udarac je blokiran u zadnji trenutak. Nakon kornera u prazno je otišao vratar Ederson, a branič Savić ne uspijeva ugurati loptu u praznu mrežu.

U 89. minuti došlo je do velike gužve i skoro tučnjave nakon grubog prekršaja na Fodenu od strane braniča Felipea, kome je to bio drugi žuti karton. U nervoznoj nadoknadi od čak devet minuta u 96. minuti Oblak je obranio “zicer” Gundoganu, a Ederson je hrabro spasio opasnu situaciju pred svojim vratima, da bi brazilski vratar u 110. minuti obranio šut iz blizine Corree.

Liverpool bez većih problema u polufinalu

Treći put u posljednjih pet sezona nogometaši Liverpoola su izborili plasman u polufinale Lige prvaka, dok Benfica još od 1990. čeka plasman među četiri najbolje momčadi “Starog kontinenta”.

“Redsi” su plasman u polufinale izborili nakon što su u prvom susretu u Lisabonu slavili sa 3-1, a potom na Anfieldu odigrali 3-3. “Redse” sada u polufinalu čeka Villarreal koji je priredio iznenađenje izbacivši Bayern.

Bila je to sjajna utakmica, Liverpool je poveo 1-0, gosti su izjednačili, da bi “Redsi” s dva nova gola došli do prednosti 3-1. Benfica je do kraja uspjela izjednačiti na 3-3.

Nakon što je Liverpool u prvom susretu slavio s dva gola razlike, Jurgen Klopp je u uzvratu odlučio odmoriti svoje udarne snage, pa su Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil Van Dijk, Trent Alexander-Arnold i Andrew Robertson utakmicu započeli na klupi.

U odnosu na lisabonski ogled Klopp je ostavio u sastavu samo četiri igrača (Alisson Becker, Konate, Keita, Luis Díaz), dok je njegov kolega na suparničkoj strani Nelson Veríssimo napravio samo jednu zamjenu, zbog ozljede je otpao Rafa Silva, a priliku je dobio Diogo Goncalves.

Benfica je svoj europski put ove sezone započela u trećem pretkolu Lige prvaka, a niti jedna druga momčad koja je nastupila u toj fazi nije stigla do osmine finala, a kamoli do četvrtfinala. No, više od četvrtfinala nije išlo, Liverpool je bio previsoka prepreka pa Benfica od 1990. godina i dalje čeka plasan u polufinale.

S druge strane Liverpool je treći put u posljednjih pet sezone stigao do polufinala. U sezoni 2017/18. poraženi su u finalu, a godinu dana kasnije osvojili su posljednju od pet titula europskog prvaka.

Prvo pravo uzbuđenje vidjeli smo u 21. minuti i bio je to odmah pogodak. Kostas Tsimikas je ubacio iz kornera, a Ibrahima Konate zabio za 1-0 domaćina. Zanimljivo, Konate je i u prvoj utakmici protiv Benfice zabio prvi pogodak.

Samo dvije minute kasnije gosti su zabili za 1-1, no Darwin Nunez je bio u zaleđu. U 28. minuti je zaprijetio Diaz, no gostujući vratar Odysseas Vlachomidos je nekako iščupao tu loptu iz gola.

Tračak nade gostima pojavio se u 32. minuti kada je Goncalo Ramos izjednačio na 1-1. Goncalves je uputio loptu u prostor do Ramosa koji je izbio ispred Alissona i sjajno pogodio bliži kut.

U 39. minuti Liverpool je mogao vratiti prednost, no Firmino je u situaciji u kojoj je mogao pucat, pokušao uposliti Diaza, no dodavanje je bilo loše. Liverpool je u prvih 45 minuta bio daleko bolja momčad i bilo je pravo čudo što nije postigao barem još jedan pogodak.

Korak bliže plasmanu u polufinale Liverpool je napravio u 55. minuti kada je Roberto Firmino na asistenciju Diaga Jote zabio za 2-1. Deset minuta kasnije Brazilac je zabio i svoj drugi gol na utakmici, na novu asistenciju Tsimikasa.

Gosti su do kraja susret uspjeli izjednačiti, ali za više nije bilo niti vremena niti snage.

Roman Jaremčuk je u 73. minuti pogodio za 3-2. Ukrajinski napadač je dobio loptu u prostor, obišao Alissona i zabio za 3-2. Gosti su u 82. minuti uspjeli izjednačiti na 3-3 golom Darwina Nuneza, no u tim trenucima portugalskom sastavu su nedostajala još dva gola kako bi nadoknadili poraz iz prve utakmice.

 

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});