fbpx

Marca se divi Rakitiću: Igra kao u najboljim danima

Autor: dnevno.ba

Marca, španjolski list koji je nerijetko oštro kritizirao Rakitićeve igre, sada mu se ponovo divi.

Ivan Rakitić posljednjih mjeseci u Sevilli proživljava novu mladost. Nakon perioda lošijih igara 33-godišnji hrvatski veznjak ponovo je sjajan, a posebice je oduševio svojim predstavama u derbijima. Protiv Atletica je Janu Oblaku u pobjedi zabio spektakularan gol pa zatim asistirao u remiju s Barcelonom.

Marca, španjolski list koji je nerijetko oštro kritizirao Rakitićeve igre, sada mu se ponovo divi, a za kraj godine posvetila mu je tekst u kojem ističe da ponovo kapetanski predvodi Sevillu, prenosi Index.hr.

Marca: Rakitić igra kao u najboljim danima

“Rakitićeva figura izuzetno je cijenjena na Sanchez-Pizjuanu. Svi su u ljeto 2020. proslavili povratak kapetana koji je u Torinu podigao treći Sevillin trofej Europa lige, no malo tko je mogao zamisliti koliko će truda hrvatski veteran morati uložiti da ponovo postane jedan od glavnih igrača u klubu. Radio je na sebi, podigao je razinu fizičke pripremljenosti, prilagodio se na Lopeteguijev ritam i stil igre te je rezultat vidljiv u posljednja dva mjeseca. Rakitić igra kao u najboljim danima i predvodi Sevillu, bilo na Bernabeuu, protiv Atletica ili pak Barcelone”, pišu Španjolci pa dodaju:

“Kod Rakitića se nešto promijenilo. Vratilo mu se samopouzdanje koje mu je nestalo u mjesecima kada nije bio toliko važan u igri Seville. Nikad nije izgubio povjerenje baskijskog trenera, iako ga je povremeno stavljao na klupu, a njegovo su mjesto zauzimali Oliver Torres, Jordan ili Delaney. Nije bilo sasvim jasno na kojoj bi poziciji Hrvat trebao igrati, ali sada se vratio sličnoj ulozi koju je imao u svojim počecima u Sevilli. Igra ofenzivnije, ponekad čak i leđima okrenut golu. Miran je, iskusan i kvalitetan, a tehnika mu je i dalje neupitna. Ovo je verzija Rakitića koju su navijači Seville čekali i koju svi žele gledati.”

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI