fbpx

Mario Kelentrić: “Nadam se da smo usrećili sve građane BiH”

Autor: dnevno.ba

Reprezentacija BiH povodom osiguranja plasmana na Europsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj održala je u ponedjeljak press konferenciju gdje je član stručnog tima Mario Kelentrić izjavio kako je posljednja utakmica protiv Austrije bila jako iscpljujuća.

“Utakmice protiv Austrije nam je otvorila put i vratila nadu da se možemo kvalificirati na EP. Atmosfera je bila dobra, imali smo sve što je trebalo za taj uspjeh i onda je na kraju došao plasman na EP. Nadam se da smo usrećili sve građane BiH i da će nas iduće godine u prvom mjesecu bodriti i navijati za svoju zemlju”, rekao je Kelentrić.

Kapetan Nikola Prce izjavio kako je utakmica protiv Austrije bila jako teška.

“Možda se malo i ne znamo veseliti jer mislim da je ovo veliki uspjeh i sigurno da možda nas ovo i vara. Već drugi put zaredom idemo na EP i mislim da je to jako veliki uspjeh za ovu reprezentaciju, za ovaj narod”, govori Prce.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija u nedjelju je poražena u gostima kod Austrije rezultatom 27:23, ali su se naši momci uspjeli plasirani jer su jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije po kvalifikacijskim grupama.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI