fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mersudin Ahmetović sa dva zgoditka odlučio vječiti sarajevski derbi

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Sarajevo je u gradskom derbiju odigranom u 16. kolu Premijer lige BiH savladalo Željezničar na Koševu rezultatom 2:1.

Dugo se čekao derbi koji će podići publiku na noge. Još jedan dobar derbi odigrali su sarajevski rivali, a na kraju je momčad Husrefa Musemića upisala nova tri boda kojima su se ponovo odvojili na vrhu poretka, piše SportSport.ba.

Uvodne minute derbija nisu ponudile previše, da bi Sarajevo iz prve šanse na utakmici u 16. minuti došlo do prednosti. Nakon dobrog ubacivanja Miloša Stanojevića s desne strane, Mersudin Ahmetović je izmakao obrani Željezničara i lagano je pogodio mrežu gostiju sa Grbavice za prednost od 1:0.

Radost domaćeg tima nije dugo trajala. Već u 19. minuti Željo je poravnao i to sa bijele točke. Stanojević je u kaznenom prostoru oborio Veselinovića, a sudac Peljto bez previše razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Precizan s 11 metara je Sulejman Krpić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Željezničar je u 25. minuti ostao s igračem manje. Miloš Bakrač je u samo dvije minute dobio dva žuta kartona i morao je pod tuš, a Sarajevo prednost igrača više koristi samo šest minuta kasnije kada Ahmetović prekrasno pogađa za 2:1 na ubacivanje Šabanovića.

Do kraja prvog poluvremena još dvije dobre šanse za “Bordo” tim. U 44. minuti je Tatar šutirao tik pored gola, da bi u nadoknadi prvog poluvremena Crepulja snažno šutirao iznad grede gola Željezničara i na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva od 2:1.

Sarajevo je drugo poluvrijeme otvorilo pokušajima Velkoskog i Stanojevića, ali promjene rezultata nije bilo.

Potom se igra umirila. Sarajevo je mirno čuvalo prednost i nije dozvoljavalo protivniku da napravi previše pred golom Kovačevića.

“Bordo” tim nije previše srljao, ali su se povukli u finišu meča. Željezničar je imao nekoliko opasnih napada, no završnog udarca prema golu Kovačevića nije bilo.

U 89. minuti snage na terenu su poravnate. Šabanović je neoprezno laktom udario Krpića i Peljto mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Pokušali su gosti napraviti nešto u samom finišu. Međutim, do kraja je ostalo 2:1 i Sarajevo je stiglo do pobjede u derbiju.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Sarajevo – Željezničar 2:1 (Ahmetović 16′, 31′ / Krpić 19’p)

FK SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Šabanović, Stanojević, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Crepulja, Adukor, Tatar.

FK ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Šabanadžović, Veselinović, Vranješ, Rodin.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});