fbpx

Michel Platini nakon saslušanja pušten iz pritvora

Autor: Klix.ba

PARIZ - Nekadašnji predsjednik Europske nogometne unije (UEFA) Michel Platini pušten je sinoć iz pritvora nakon više sati ispitivanja u istrazi o malverzacijama prilikom dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Platinijev odvijetnik  William Bourdon rekao je kako mu je pritvor ukinut i osudio to što se digla “velika buka ni zbog čega”.

Francuska legenda Platini je po izlasku iz kancelarije sudske policije za borbu protiv korupcije rekao da je pozvan da dođe slobodno na razgovor i da ga je policija po dolasku odjednom pritvorila.

“Bilo je dugo”, rekao je Platini i dodao kako su ga pitali o Evropskom prvenstvu 2016. godine, Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Svjetskom prvenstvu u Kataru, o PSG-u i FIFA-i.

Platini je rekao da je bio miran jer ne osjeća da ima veze s bilo kakvom aferom, a ovo navodno nije prvi put da su ga ispitivali u ovom slučaju.

Naime, njegovo saslušanje dio je preliminarne istrage o dodjeli domaćinstava za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. i 2022. godine.

 

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI