MILAN BORJAN: Rođen sam u srpskom Kninu i srpskoj Dalmaciji!

Autor: Dnevno.hr

BEOGRAD - Crvena zvezda u Danskoj protiv Kopenhagena u pravom je sportskom trileru uspjela slaviti nakon čak 11 serija jedanaesteraca.

Glavni junak susreta bio je kontroverzni vratar Crvene zvezde Milan Borjan, kanadski reprezentativac rođen u Kninu.

Evidentan i lijep svoj uspjeh i uspjeh svog kluba vratar Borjan iskoristio je za političku manipulaciju što nije ni pristojno ni korektno, te njegove izjave treba gledati kao na zlonamjerne u rušenju barijere koje je stvorio rat, agresija Srbije na Hrvatsku što je i danas razlog nestabilnosti na ovom području. Borjan sam tvrdi kako je rođen u “srpskom” Kninu, a i cijelu Dalmaciju naziva “srpskom”. Mediji u Srbiji danas su, očekivano, oduševljeni njegovim izvedbama pa su se tako pozabavili i njegovim životom, koji je uistinu zanimljiv, ali neke tvrdnje u tekstovima prelaze granicu dobrog ukusa.

Tako Alo.rs piše da između Knina i Zvezde, kao u onoj staroj pjesmi, “ima neka tajna veza”.

Pišu o Borjanovu progonu iz Knina tijekom rata 1995. godine, a sve nazivaju “kozmičkom pravdom”. Citirali su i Borjanovu izjavu kada je rekao kako “svaki pravi Kninjanin navija za Zvezdu”. Za potpuni dojam sjajne utakmice, Borjan je postigao i pogodak u raspucavanju s bijele točke. Pogodak je posvetio obitelji, djeci i supruzi, zgodnoj Snežani koja svojim fotografijama puni tabloide u Srbiji. Cijelu priču o ovom vrataru možete pročitati ovdje.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI