fbpx

Mirza Teletović predsjednik žirija Izbora najboljeg sportaša BiH

Autor: Fena

SARAJEVO - Mirza Teletović, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine bit će predsjednik ovogodišnjeg žirija osamnaestog tradicionalnog Izbora najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Teletović je prvi predsjednik žirija do sada koji je bio i proglašen najboljim sportašem. Bilo je to na manifestaciji 2012. godine kada je žirijem predsjedavao Ivica Osim.

“Upravo ta činjenica da sam bio najbolji sportaš BiH daje mi vrlo jasnu spoznaju o značaju ove manifestacije i pravičnosti donošenja odluka. Kao sportaši znamo da su nagrade motivacija za budućnost, ne samo nagrađenima nego i drugima da teže biti bolji i uspješniji. Čast je i zadovoljstvo naći se u ulozi koju su prije mene obavljala najveća bh. sportska imena, ali ovo je svakako i velika obaveza. Izbor najboljeg sportaša BiH u organizaciji ‘Nezavisnih novina’ i BHRT1 izrastao je u manifestaciju od velikog značaja za razvoj i promociju sportskih vrijednosti u BiH. Upravo zato svi mi koji činimo žiri moramo odgovorno pristupiti poslu, prepoznati i nagraditi isključivo najbolje pojedince, sportske kolektive i organizacije iz svih krajeva naše domovine” – kazao je Mirza Teletović, kojem će u radu pomagati i ostali članovi žirija, istaknuti bivši sportaši, sportski radnici i predstavnci medija u našoj zemlji.

Prva sjednica žirija bit će održana 1. studenog u Sarajevu. Druga je 8. studenog u Mostaru, treća 15. studenog u Banjoj Luci i četvrta, kada će biti verificirane odluke, 17. prosinca u sarajevskom hotelu “Holiday” nekoliko sati prije početka svečene dodjele priznanja.

Svečana manifestacija bit će održana 17. prosinca u 20 sati u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“, uz direktan prijenos na BHT 1.

Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH. Tradicionalni pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI