fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mladost dva puta vodila, Dacić spasio Željezničar poraza

Autor: ScSport.ba

DOBOJ KOD KAKNJA U odličnom meču 10. kola Premijer lige odigranom u Doboju kod Kaknja, Mladost i Željezničar su remizirali 2:2.

Već u 2. minuti Zajmović je šutirao sa 16 metara, ali njegov udarac odlično je obranio Velić. Opasno je zatim bilo nakon kornera pred golom Želje, ali u gužvi je intervenirala  odbrana Plavih.

Nakon toga igralo se nešto mirnije, a Željezničar je izveo brzu kontru u 21. minuti. Čurjurić je lijepo pornašao Zeca koji je iz prve šutirao, ali lopta je prohujala preko gola. Samo dvije minute kasnije Mladost je pogodila stativu. Guzina je ostavio loptu za Atajića, koji je šutirao sa 20-ak metara, ali stativa je spasila Želju.

Plavi su najbolju šansu imali u 30. minuti. Nakon kornera i duge akcije ubacio je Čurjurić, a udarac glavom Krpića odbranio je Velić. Pritiskao je Željezničar sve do samog finiša prvog dijela, a onda je uslijedio uragan Mladosti.

Sadiković je u 43. minuti pokušao iz daljine, ali Kjosevski se nije dao prevariti. Već u narednom napadu iz slične situacije šutirao je Anđušić, ali lopta je prohujala pored lijeve stative i onda je Kjosevski ipak kapitulirao u 45. minuti.

Nakon krasne akcije domaćih, propuštene lopte Guzine i asistencije Boje, Atajić je sa desetak metara pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Nastavak je počeo mirno, Željezničar nije uspio da nametne svoj način igre i domaći su kontrolirali igru. Atajić je u 55. minuti šutirao iz voleja, ali lopta je otišla preko gola.

Ipak, samo dvije minute kasnije, gosti su poravnali. Stevanović je ubacio sa desne strane, Zec je šutirao glavom i matirao je Velića koji je ovaj put slabo reagirao  za 1:1. Očekivao se tada još jači protisak Želje, ali umjesto toga Mladost je ponovo povela.

Raspoloženi Sadiković je fenomenalno uposlio Anđušića u 64. minuti, koji je majstorski prebacio Kjosevskog za 2:1. U 73. minuti domaći su mogli do trećeg gola. Hiroš je sve lijepo uradio i ubacio, a Rodin zamalo poslao loptu u vlastitu mrežu. I Guzina je imao šansu nedugo zatim, ali Kjosevski je spasio.

I onda je Odović u igru ubacio mlade Dacića i Osmanovića, a ovaj prvi je u svom prvom kontaktu sa loptom u 78. minuti izjednačio. Stevanović je ponovo ubacio sa desne strane, a mladi igrač Plavih je glavom pogodio za 2:2.

Do kraja nije bilo pravih šansi i promjene rezultata, te je ostalo neriješeno.

Mladost DK-Željezničar 2:2. (Atajić 45’, Anđušić 63’ / Zec 57’, Dacić 78’)

Gradski stadion Doboj Kakanj. Gledatelja 3.500. Sudac :Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Šabandžović (Željezničar).

Mladost DK: Velić, Guzina (od 82. Mujagić), Anđušić, Marković, Atajić (od 68. Delić), Sadiković, Bojo, Hiroš, Asani (od 76. Dialo), Mišić, Isaković.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Rodin, Bakrač, Pavić, Blagojević, Šabanadžović (od 77. Osmanović), Čurjurić (od 76. Dacić), Zec, Zajmović, Krpić.

 

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});