fbpx
Foto: Twitter

Modrić s Real Madridom na krovu svijeta: Osvojili 14. Ligu prvaka u klupskoj povijesti

Autor: Dnevno.ba

Real Madrid je osvojio 14. Ligu prvaka u klupskoj povijesti. Nakon što su izbacili prvaka Francuske u osmini finala, u četvrt završnici su bili bolji od prvaka Europe Chelseaja, zatim i prvaka Engleske Manchester Cityja, a za kraj teškog puta srušili su i Liverpool i došli do naslova.

Jedan od glavnih ‘krivaca’ za naslov je naš Luka Modrić. Iza Luke je čudesna sezona u kojoj je u 36. godini došao do svoje pete Lige prvaka. Pet titula imaju još samo njegov bivši suigrač Ronaldo te njegovi aktualni suigrači: Benzema, Bale, Kroos, Carvajal, Marcelo i zaboravljeni Isco.

Bila je ovo sezona u kojoj je Modrić konačno dobio hvalospjeve koje zaslužuje. Kao najiskusniji preuzeo je ulogu dirigenta te je s Benzemom i Kroosom vodio ekipu do nasova prvaka Španjolske i sada Europe. Svojim je igrama pomogao razvoju mladih igrača poput Vinicusa, Rodryga i ostalih. Jasno da će pored nevjerovatnog Benzeme teško biti doći do još jedne zlatne lopte, ali njegove igre u veterasnkim godinama zaslužuju nagradu za sebe.

Najveći svih vremena

Za Modrića su mnogi ove godine rekli da je postao najbolji svih vremena. Mnogi su u njegovim godinama već bili u mirovini ili su skupljali lake milijune po Americi ili Aziji. Ne i Luka.

Modrić je u 36. godini došao do pete Lige prvaka i to ne kao gledatelj nego kao krucijalni faktor ekipe. Svojim igrama postao je ravan ili čak i bolji od nogometnih velikana poput Zidanea, Inieste ili Xavija.

Večeras je u 36. godini ispisao nogometnu povijest. Još uvijek nije gotov. Tko zna čime će nas oduševiti sljedeće sezone, a nadajmo se kako će nešto genijalnosti ostaviti i za Katar, donosi Dnevno.hr

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI