fbpx
26.03.2022., Katar, Doha - Prijateljski turnir na kojem nastupaju Katar, Bugarska, Slovenija i Hrvatska priprema je za nadolazece Svjetsko prvenstvo. Prijateljska nogometna utakmica na stadionu Education City, Hrvatska - Slovenija. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

MOGUĆI PROTIVNICI VATRENIH! Evo protiv koga Hrvatska sigurno neće igrati u Kataru

Autor: dnevno.ba

Remijem u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije (1:1) hrvatska reprezentacija osigurala je drugu jakosnu skupinu na Svjetskom prvenstvu u Kataru ove godine.

To znači da izabranici Zlatka Dalića neće moći igrati protiv Danske, Nizozemske, Njemačke, Meksika, SAD-a, Švicarske i Urugvaja, prenosi Index.hr.

Na ždrijebu 1. travnja iz prve jakosne skupine Hrvatskoj prijete domaćin Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal ako izbaci Makedonce u finalu dokvalifikacija.

U trećoj jakosnoj skupini su kao mogući suparnici Hrvatskoj vjerojatno Švedska ili Poljska, Egipat ili Senegal, Japan, Iran, Srbija, Maroko, Južna Koreja… A ostale reprezentacije koje izbore Svjetsko prvenstvo bit će u posljednjoj jakosnoj skupini.

Zasad su tamo sigurno Ekvador i Saudijska Arabija.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca sljedeće godine. Bit će to posljednje prvenstvo s 32 reprezentacije, od 2026. godine sudjelovat će 48 reprezentacija. Europa će u Kataru imati 13 predstavnika, a u svakoj skupini mogu biti maksimalno dvije reprezentacije s istog kontinenta.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI