fbpx

Morrison i njegovi ‘carinski farizeji’, spriječili su Noleta da i službeno postane najveći. Ali ne zadugo…

Autor: Dnevno.ba

Čekajte sekundu. Odmaknimo se malo od ovog ‘Novax’ medijskog cirkusa.

Ja nisam Gordan Lauc, Anthony Fauci, a pogotovo nisam Scott Morrison.

Naime, potonji ‘no name’ državnik (australski premijer), kojeg ‘ni u komšiluku ne znaju’, dospio je na naslovnice svjetskih tiskovina izjavom:

‘Novače, prvim avionom ideš kući!’. Bravo Scotte, ‘pasji skote’. PR ti je zaradio dnevnicu, nema što. ‘Ubrao si’ nova dva postotna poena na australskom ‘Crobarometru’. Međutim, ovaj ‘odijelaš’ će se vrlo brzo vratiti u sjenu samog sebe, čim završi ‘rukometni mjesec’.

Međutim, znate što me zaista straši. Iskreno, ne uznemirava me toliko iživljavanje australskih carinika prema čovjeku, koji je ne tako davno, donirao izvjesnu svotu novca za požare koji su tabačili ‘Down Underom’, prema čovjeku koji je rekordnih devet puta osvajao popularni ‘Melbourne’, prema čovjeku koji je svojim humanitarnim radom zadužio globus…

Ono što boli svakog, iole zdravorazumskog Homo Sapiensa, jest odnos zapadnih medija prema tom momku s brdovitog Balkana, koji je eto, razorio najljepši teniski duopol, called ‘Fedal’.

Ovo više nije priča o cijepljenju, Covidu i pandemiji. Ovo je priča o jednom tenisaču, koji nije trebao osvojiti 20 Grand Slam titula, koji nije trebao sedam puta dočekati Novu godinu kao najbolji ‘reketar’ svijeta, koji nije trebao brisati ‘wimbledonski pod’ s Federerom, koji nije trebao ‘čistiti’ francusku šljaku s Rafom Nadalom, koji nije trebao oboriti rekord po broju Masters titula, piše Robert Hrkać za Bild.ba.

Mrze ga ‘Federerovci’, mrze ga ‘Nadalovci’, zviždi mu se u Londonu, New Yorku. Imamo li odgovor na to? Naravno da imamo. ‘Elegantni Švicarac’ je stari miljenik zapadnjačke elitističke publike, dok je Rafa bio i ostao ‘primjer istinskog borca’.

Svi su bili sretni i zadovoljni dok je Roger vladao All England Clubom, dok je Rafa drmao Madridom, Parizom, Rimom. I onda se pojavio taj Srbin, koji se nije smio pojaviti. Koji je počeo ‘ulaziti u mozak’ dvojice teniskih vladara. Koji je ponizio bijeli sport, pretvorivši ga u One-Man-Show.

Pitam se, kako bi tenisko-medijska oligarhija reagirala da je kojim slučajem Nole pobijedio Medvedeva u finalu US Opena, da je ‘jamio’ ‘Golden Slam’.

Ruski ‘Medo’ ih je smirio. A početkom 2022., Scott Morrison i njegovi ‘carinski farizeji’, spriječili su Noleta da i službeno postane najveći. Ali ne zadugo. Ne zadugo.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI