fbpx
Foto: Twitter

Mostarac “vruća roba” na NBA tržištu

Autor: dnevno.ba

S primicanjem završetka NBA prijelaznog roka 9. veljače sve je napetija situacija oko hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.

The Athletic ga je proglasio najvrućom metom za razmjenu u zimskom prijelaznom roku, no ističe i kako Detroit, trenutačno druga najgora momčad lige, nije oduševljen idejom da ga pusti.

Tridesettrogodišnji hrvatski reprezentativac ove sezone ima prosjek od 21,6 poena uz 57,7 posto preciznosti, što su mu ponajbolje brojke u devetogodišnjoj NBA karijeri.

Prema izvorima bliskima ligi, za njega su zainteresirani Cleveland Cavaliersi, Dallas Mavericksi, New Orleans Pelicansi, LA Lakersi, Toronto Raptorsi i Milwaukee Bucksi. No Pistonsi za njega traže najmanje izbor u prvoj rundi drafta kao točku za uopće početak bilo kakvih razgovora.

Autor The Athletica analizirao je ponude pojedinih momčadi.

Cleveland bi vjerojatno ponudio Carisa LeVerta, nekoliko godina mlađeg od Bogdanovića, no koji će biti slobodan na ljeto, pa bi za Detroit jedino smisleno bilo dobiti još i i vrijedan “pick” u prvoj rundi drafta. No Cavaliersi ga vjerpjatno ne žele ponuditi.

Ni Dallas nije voljan odreći se svojih izbora u prvoj rundi drafta i nudi trek nekoliko igrača iz drugog plana te Tima Hardawaya, možda i nekoliko izbora druge runde drafta.

Lakersi su već pokušali dovesti hrvatskog košarkaša, smatraju da bi se idealno uklopio s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom. Nude Pistonsim izbor prve runde drafta, ali tek za četiri godine, uz nekoliko igrača iz drugog plana. Upitno je da li je menadžer Detroita spreman razmišljati roliko dugoročno, jer čekati četiri godine na “pick” je dosta vremena.

Ni Pelicansi ne nude izbor prve runde drafta, nego bi u Detroit poslali Devontea Grahama, Kiru Lewisa Jr. i Jaxsona Hayesa.

Generalni je zaključak nakon analize većine ozbiljnih ponuda i potencijalnih ponuda da, ako netko ne “presječe” i ponudi nešto neočekivano, Bogdanović vjerojatno, iako je tražen, ostaje u Pistonsima.

S 33 godine mnogi ga smatraju idealnim dodatnim faktorom koji bi sigurno mnogim momčadima donio nešto ekstra  u napadu, uz solidnost u obrani, ali menadžeri momčadi rastrgani su između procjene moguće kratkoročne koristi i dugoročnih promišljanja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI