fbpx

Mourinho srušio Guardiolu, Tottenham bolji od Manchester Cityja

Autor: Dnevno.ba

LONDON - Nogometaši Tottenhama pobijedili su u velikom derbiju 25. kola Premiershipa Manchester City s 2:0 na domaćem terenu.

Ova utakmica bila je daleko bitnija za Pijetlove koji nisu pobjedu ostvarili u protekla četiri susreta i morali su naprosto da prekinu taj crni niz ukoliko žele držati korak za Chelseajem koji se nalazi na 4. mjestu.

U prvom poluvremenu ovog susreta nije bilo previše uzbuđenja. Sergio Aguero je u 28. minuti imao prvu veliku šansu, ali je pogodio vratnicu. Isti igrač je 10 minuta kasnije ponovo bio u šansi, ali udarac mu je izblokiran. Samo dvije minute poslije toga, u 39. minuti, penal za goste.

Michael Dean je pokazao na bijelu točku nakon VAR konzultacije, ali vrlo slabo je s penala šutirao Ilkay Gundogan pa je Hugo Lloris to lako obranio. Kasnije je i Sterling tražio penal, ali nakon VAR konzultacije odlučeno je da ga neće biti. Igrači Tottenhama bili su vrlo ljuti u tim trenucima na Sterlinga pa je nastala mala gužva koja je potrajala nekoliko minuta.

U drugom poluvremenu prvi prijeti Gundogan, ali udarac odlazi preko gola. Loša vijest za City stiže u 60. minuti kada je Ukrajinac Oleksandr Zinchenko dobio crveni karton. Samo tri minute poslije toga novi igrač Tottenhama Steven Bergwijn postiže gol za vodstvo svog tima i veliko slavlje.

Sudbina Građana na ovom susretu zapečačena je u 71. minuti kada je Koreanac Heung-Min Son pogodio za 2:0. Tada je bilo jasno da je ovdje sve gotovo, piše SportSport.ba.

Tottenham je nakon ove pobjede skočio na 5. poziciju s 37 osvojenih bodova, dok je Manchester City ostao na drugom mjestu s 14 bodova više od današnjeg suparnika.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI