fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MOŽE LI DINAMO NAPRAVITI ČUDO? Igra protiv ekipe od 720 milijuna eura

Autor: dnevno.ba

Dinamo je u osmini finala Europske lige izvukao londonski Tottenham, klub kojeg vodi Jose Mourinho.

Popularni Spursi trenutno su na 9. mjestu engleskog prvenstva, a u posljednjih pet susreta, upisali su četiri poraza i samo jednu pobjedu. Dakle, od potencijalnih 15 bodova, upisali su tek tri.

Iako su na početku sezone ušli u dobar ritam i pratili korak s najjačima, ekipa Josea Mourinha popustila je u posljednje vrijeme.

Trenutno su od mjesta koja vode u Europu udaljeni sedam bodova, a o naslovu prvaka mogu samo sanjati.

Situacija u klubu nije idilična te se često spominju prepirke igrača s trenerom, a neki od njih imaju limitiranu minutažu kod Portugalca.

Tottenham je do Dinama stigao preko grupe J gdje su još bili Antwerp, LASK i Ludogorets. Englezi su osvojili skupinu s 13 bodova, jednim bodom više od drugoplasiranog Antwerpa te tri više od LASK-a, dok je Ludogorets završio natjecanje bez bodova.

Nakon grupnog natjecanja dočekao ih je Wolfsberg, a Spursi su im u oba susreta zabili četiri komada te primili tek jedan.

Što se tiče domaćeg prvenstva, prvi veći izazov očekuje ih protiv Arsenala 14. ožujka kad putuju na Emirates.

Klub je osnovan 1882. godine i pripada sjevernom Londonu, a kao najveći rival piše im se Arsenal.

Po vrijednosti prema Transfermarktu su daleko ispred Dinama, a njihov najskuplji igrač je napadač, Harry Kane koji vrijedi 120 milijuna eura. Englez je ove sezone postigao 13 pogodaka u nacionalnom prvenstvu, isti broj kao njegov suigrač i partner u napadu Son. Njegova se vrijednost pak procjenjuje na 90 milijuna eura te su to dva najskuplja igrača koja Mourinho ima na raspolaganju.

Usporedbe radi Joško Gvardiol, kao igrač Dinama, vrijedi 16 milijuna eura te je najskuplji igrač u klubu.

Razlika u ukupnoj vrijednosti oba kluba je sedam puta, Tottenham vrijedi 720 milijuna eura, a Dinamo 103 milijuna.

Dinamo očekuje susret protiv defenzivnijeg nogometa iako Englezi dolaze kao favoriti. Mourinhova omiljena formacija je 4-5-1 te je vrlo izgledno da s njom zaigra protiv ‘modrih’.

Podsjećamo, ovo nije prvi Mourinhov susret s Dinamom. Portugalac je s Real Madridom sezone 2011./12. igrao na Maksimiru.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});