Muamer Tanković ponovo “izradio” Zmajeve, opet želi igrati za Švedsku

Autor: Klix.ba

SARAJEVO - Nakon što je potvrdio da želi igrati za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, Muamer Tanković drugi put je promijenio mišljenje. U posljednjih nekoliko mjeseci Nogometni savez BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva nogometaša Hammarbyja iz Švedske. Ipak, opet je poručio da želi igrati za Švedsku.

On je slobodnom izjavom volje, nedavno, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NSBiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka.

Međutim, tokom jučerašnjeg dana u NSBiH je došla službena informacija da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.

“Naša je dužnost obavijestiti širu javnost o ovome slučaju, jer dugo vremena se stvara ‘kriva’ slika da NSBiH ne želi pomoći našim igračima u nastojanjima da ishode potrebnu dokumentaciju, kojom bi uz sve ostale potrebne radnje stekli pravo nastupa za naš nacionalni tim. Ovo je ilustrativna potvrda svih aktivnosti Saveza u nastojanju da svaki potencijalni nogometaš dobije šansu da nastupi za naš državni tim”, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Dodaju da je trenutno u fazi rješavanje još nekoliko slučajeva po zahtjevima bh. nogometaša iz inozemstva, i veoma smo blizu konačne realizacije njihovog pravnog statusa po pitanju državljanstva.

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI