NA AUKCIJI LEGENDARNI PRSTENOVI! Svih šest NBA prstenova iz ere Michaela Jordana

Autor: dnevno.ba

Aukcijska kuća Huggins & Scott Auctions dobila je na prodaju svih šest prstenova naslova prvaka Chicago Bullsa.

Vlasnik ove kolekcije bio je John Capps, koji je preminuo u dobi od 88 godina a očito nasljednici više cijene potencijalnu zaradu nego sentimentalnu vrijednost kolekcije.

John Capps  je bio policajac u Chicagu, a s Bullsima je počeo surađivati prvo kao dio policijske pratnje na paradi povodom osnivanja franšize, da bi od 1996 radio kao zaštitar Bullsa a moglo ga se vidjeti u popularnom dokumentarcu ‘Posijednji ples’.

Bullsi su s  Jordanom osvojili NBA titule 1991, 92, 93, pa poslije povratka, 1996, 97, 98, a svaki od šest prstenova prodaje se pojedinačno uz početnu cijenu od 5000 dolara.

Da su prstenovi pripadali nekom od igrača, sigurno bi početna cijena bila veća, ali i ovako imaju popriličnu vrijednost.

NBA klubovi  prstenje mogu podijeliti kome god žele kad osvoje titulu, pa nije neobično da ih za uspomenu dobiju i niže pozicionirani zaposlenici, pogotovo ako su bili  omiljeni kao Capps.

Michael Jordan je imao zanimljiv odnos s Cappsom, pošto su se njih dvojica često kladili na ishod igara za publiku koje su se prikazivale na velikom semaforu tijekom prekida. Jordan ga je skoro redovito pobjeđivao jer je unaprijed znao broj pošto bi mu ljudi koji upravljaju tim igrama unaprijed otkrili koji će broj pobijediti.

‘Nikad se na to nije kladio sa suigračima, ali imali smo zaštitara Johna Cappsa koji se s njim kladio na svakoj utakmici u 100 dolara. On je mogao pobijediti samo ako je prvi birao broj i pogodio, jer ako je Michael birao, on je znao odgovor. Mislim da je skratio Cappsa za nekih 4100 dolara’, ispričao je anegdotu Pippen.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI