fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Najava promotivne biciklističke vožnje Đir sira – Kupres

Autor: Dnevno.ba

KUPRES - Čast nam je pozvati vas na promotivnu biciklističku vožnju “Đir sira” koja se održava 06.10. u Kupresu.

Gastro biciklistička staza „Đir sira“ je prva i jedinstvena staza u Bosni i Hercegovini namijenjena za sve koji su spremni da iskuse nešto drugačije – gastro biciklizam.

Otvaranje staze i promotivnu biciklističku vožnju Đir sira – Kupres organizira udruženje PROI u suradnji s gastro-kulturološkom agencijom Balkantina i Općinom Kupres, u okviru projekta podržanog od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Biciklistička staza kojom će se voziti sudionici rekreativne vožnje duga je 20 km, locirana je na prelijepim predjelima kupreškog polja i prolazi kroz čudesne i slikovite pejzaže netaknute prirode.

Tijekom ove vožnje imat ćemo priliku uživati u prirodnim i kulturno – povijesnim znamenitostima kroz koje prolazi staza, a bit će priređena i degustacija vrhunskih kupreških sireva.

“Gastro-biciklistička staza “ĐIR SIRA” rodila se iz jednostavne ideje: ponuditi zanimljivu i do sada neistraženu turu u okolini Kupresa, drugačiju od uobičajenih turističkih ponuda.

Oduševljeni pri obilascima Kupresa, često smo otkrivali savršena mjesta na kojima smo provodili sate bez dolaska ijednog drugog turiste. Pri povratku kući naša neizostavna stanica bi bila domaćinstva s najvećim ponosom Kupresa – Kupreškim sirom.

Titulu “najboljeg sira” Bosni i Hercegovine nosi baš ovaj sir, a degustirati ga na predjelima u kojima je nastao – ima posebnu čar.

“Počeli smo voditi i svoje prijatelje u istraživanje ljepota Kupresa, a na kraju svakog dana prijatelji bi uvijek govorili isto: Kupres je neistraženi biser Bosne, vaša je obaveza da ljudima pokažete šta propuštaju.” – poručili su organizatori.

Start vožnje je u subotu 06. listopada u 10 sati, a okupljanje počinje u parku ispred zgrade Općine Kupres. Profesionalni i rekreativni biciklisti svih dobnih skupina su dobrodošli!

Učešće u ovoj trci je besplatno, a prijave se mogu izvršiti putem poruke u inbox FB stranice Đir sira.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});