fbpx

Najtalentiraniji hrvatski nogometni vratar Dinko Horkaš stigao u HŠK Zrinjski

Autor: Davorin Olivari / Sportske novosti

MOSTAR - Dinko Horkaš (20), jedan od najvećih vratarskih talenata u Hrvata, danas je otputovao za Mostar, gdje se u ponedjeljak priključuje pripremama Zrinjskog. Mladi vratar Dinama otišao je u BIH premierligaša na posudbu od šest mjeseci, s mogućnošću da se produži na godinu dana.

Horkaš je branio za drugu momčad Modrih, a posebno je briljirao u prošlosezonskoj juniorskoj Ligi prvaka. Radi se o mladom vrataru koji je posebno poznat po obrani jedanaesteraca, tu je pravi stručnjak, istinski majstor. Odlazak u redove Plemića svakako je odličan potez za njegovu karijeru, definitivno korak naprijed.

– Prvi put sam dobio informaciju o mogućem odlasku na posudbu u Zrinjski neposredno pred odlazak na zimski odmor, tada je to bilo u povojima. Nakon što sam se vratio, tri dana prije Nove godine sjeo sam sa svojim agentom na kavu i tada mi je rekao da je to završeno između klubova i da idem u Zrinjski. Agent mi je pričao o sportskom segmentu par minuta i onda sam ga ja u jednom trenutku prekinuo i rekao: “Ne morate dalje objašnjavati, naravno da razumijem. Idemo po potvrdu kvalitete u Zrinjski” – kazao nam je odmah u uvodu perspektivni vratar.

Pitali smo ga što zna o Zrinjskom, što očekuje na terenima susjedne države?

– Zrinjski apsolutno poznajem, jer tamo igra moj prijatelj Luis Ibanez, imamo istog agenta i pratim njegove utakmice, naravno i klub. Žao mi je golmana Brkića koji je doživio tešku ozljedu. Nadam se da će se vratiti još jači. Znam da ću ga dostojno zamijeniti na vratima. Isto tako znam da klub ima najbolju obranu lige, da je Brkić primio najmanje golova u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nakon 8,5 godina u Dinamu mijenjam plavi dom i odlazim potvrditi svoju kvalitetu.

Veli nam Horkaš da zaista niti jednog trenutka nije dvojio o odlasku u Mostar.

– Ne, nisam razmišljao ni trenutka, te sam iz zone komfora, ugovora s Dinamom, sjajnih uvjeta za rad, ipak odlučio otići. Otišao sam isključivo iz sportskih motiva. Konačno, jedan Luka Modrić je krenuo iz Zrinjskog pa vidite gdje je sada! Daj Bože i sreće i zdravlja da moj put bude bar malo sličan Lukinom, bilo bi to veliko zadovoljstvo! Nadalje, ovaj odlazak među bivše igrače Dinama kao što su Ibanez, Barbarić i Šovšić predstavlja mi i čast i obvezu.

Ogroman motiv

Priča nam raspoloženi Dinko da se jako veseli prvom treningu sa svojom novom momčadi.

– Zrinjski je osvojio u zadnjih pet godina četiri titule prvaka, a bori se i ove godine. To me jako motivira, dat ću sve od sebe da uspijemo svi skupa i da navijačima podarimo još jedan naslov prvaka! Naravno, utakmice protiv Sarajeva, Želje i Širokog doživljavam kao veliki izazov i priliku za dokazivanje i ne osjećam nikakav strah već zaista ogroman motiv! Da imam imalo sumnje ne bih ni dolazio. Vjerujem da ću pokazati kvalitetu i nakon ljeta produžiti posudbu na još 6 mjeseci jer me Zrinjski tražio do kraja ove godine, s obzirom na ozbiljnost ozljede Ivana Brkića. Hvala Zrinjskom na povjerenju, hvala Dinamu na razumijevanju i naravno hvala mom agentu koji je uopće reagirao na pravi način nakon ozljede prvog golmana Zrinjskog. Idem da bih se vratio po borbu za ‘broj 1’ u Dinamu – zaključio je Horkaš.

Posebna zahvala Zoranu Mamiću

Zastupnik Dinka Horkaša, Darko Alegić želio se zahvaliti Dinamu što je njegovom štićeniku omogućio odlazak u Zrinjski. Naime, sasvim je jasno da ove polusezone Dinko ne bi dobio priliku u konkurenciji Livakovića i Zagorca.

– Zahvaljujem se posebno Zoranu Mamiću na kompromisu vezanom uz neke stavke ugovora. Na Dinka sam ponosan što je izabrao ovaj put – kazao nam je Alegić.

Autor: Davorin Olivari / Sportske novosti

ZADNJE VIJESTI