fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Narednog tjedna počinje Sedmi Balkan Soccer Camp

Autor: Namik Alimajstorović

DENVER - Od 20. do 23. lipnja 2019. godine, po drugi put Američki grad Denver, bit će središte sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, a u tjesnoj suradnji s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

“Za kamp u Denveru do sada se prijavilo preko 70 mladih igrača. Inače, kao i prethodni kampovi i ovaj je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentiranih igrača bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Europe. Što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start BALKAN SOCCER CAMPA. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno s izbornikom U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine Slavenom Musom detektiramo i potencijalne “Zmajeve”, i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentiranih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od Europskih liga”, ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić, nogometni trener iz Colorada.

Stručno mišljenje o kampu i ovakvom načinu selektiranja zatražili smo i od specijalnog gosta Slavena Muse koji je za agenciju BHDINFODESK kazao:

“Kao prvo hvala na pozivu US Soccer Educationa da prisustvujem kampu, te naravno NS BiH koji je dao suglasnost da kao izbornik U-19 reprezentacije budem na licu mjesta. Moja očekivanja su da se upoznam s načinom i organizacijom rada s mladim igračima u SAD-a. Fokus će također biti i na određenim razlikama u trenažnom procesu kao i usporedba s načinom treniranja i razmišljanja u odnosu na BiH. Po mom mišljenju ovakvi kampovi su idealna stvar da se mladi igrači pokušaju pripremiti za eventualni nastup u reprezentativnoj selekciji. Na treninzima kao i na utakmicama im se daju jasne upute kao i savjeti za popravljanje pogrešaka. Iz mog dosadašnjeg iskustva smatram da su ovakvi kampovi od velike koristi kako za mlade igrače, a posebno za nas trenere koji se na jednom mjestu mogu upoznati s mogućnostima i kvalitetama potencijalnih reprezentativaca.”

Inače, pored izbornika Slavena Muse s igračima u Denveru radit će stručni tim US Soccer Education: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Omer Hadžić i Damir Zaimović.

Za održavanje kampa osiguran je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledatelja i naravno ne treba napominjati da ima vrhunske uvjete za odvijanje ove sportske manifestacije.

Autor: Namik Alimajstorović
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});