fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NASTAVAK MAJORIZIRANJA: Sarajevo i u Mostaru očitalo lekciju Zrinjskom

Autor: SportSport.ba

MOSTAR - Nogometaši Sarajeva plasirali su se danas u polufinale Kupa BiH nakon što su Pod Bijelim brijegom pobijedili Zrinjski s 1:0. Podsjetimo, "Bordo" momčad je u prvom susretu također pobijedila 1:0.

Domaći igrači su bolje otvorili susret i već u 6. minuti su imali sjajnu priliku. Nakon lijepe akcije pokušao je Šovšić, ali Kovačević mu je obranio udarac.

Tim s Koševa uzvraća već u 15. minuti kada se istakao vratar domaćih Brkić. On je prvo obranio šut Hebibovića, a potom na nevjerojatan način i Ahmetovića te je gostujuća momčad dobila samo korner.

Na narednu veliku šansu čekalo se do 31. minute. Zrinjski je ponovo mogao do gola, ali Šovšić je ovog puta bio neprecizan. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Rahmanović, ali Brkić brani.

Na samom početku drugog dijela susreta bilo je nekoliko pokušaja s obje strane, ali bez pravih šansi. Sarajevo je sredinom drugog dijela imalo dobru priliku nakon udarca Mujakića, ali lopta se odbija u ruke vratara Brkića. Zrinjski je stopostotnu priliku za penale propustio u 90. minuti. Mandić je izašao sam pred Kovačevića, ali je šutirao slabo. Kazna za to stigla je u sudačkoj nadoknadi kada je Benjamin Tatar sjajno prošao i pogodio za pobjedu svog tima.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Bordo klub je mogao proslaviti plasman u polufinale Kupa BiH. Sarajevo se na taj način u ovoj fazi natjecanja priključilo TOŠK-u i Slogi iz Gornjeg Crnjelova.

Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH:

Zrinjski – Sarajevo 0:1 (Tatar 90′). Ukupno: 0:2.

ZRINJSKI: Brkić, Gojković, Galić, Barišić, Čirjak, Stojkić, Jakovljević, Rustemović, Šovšić, Mandić, Kadušić. Igrali još: Bencun, Filipović, Bekić. Šef stručnog stožera: Blaž Slišković.

Sarajevo: Kovačević, Stanojkević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Bekić, Crepulja, Halilović. Igrali još: Tatar, Dupovac, Kapić. Šef stručnoga stožera: Husref Musemić.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});