fbpx

NASTAVLJA SE SAGA O ĐOKOVIĆU Ni danas neće biti konačne odluke

Autor: Dnevno.ba

Australski ministar imigracija ni dana neće donijete odluku o tome hoće li ponovno ukinuti vizu kojom je Novak Đoković ušao u Australiju, objavili su The Age i Sidney Morning Herald, mediji koji od prvog dana prate ovu priču. Navode da su potvrdu dobili iz australske vlade.

Podsjetimo, najbolji tenisač svijeta je pobijedio u sudskom sporu protiv Australije i dobio vizu za ulazak u Australiju, gdje je odradio već dva treninga kako bi se pripremio za prvi Grand Slam sezone u kojem je i izvučen u prvom kolu kao prvi nositelj, ali ministar imigracija Alex Hawke ima diskrecijsko pravo ukinuti mu vizu mimo sudske odluke.

Odluke neće biti ni danas

Odluka ministra Hawkea čeka se već tri dana, a ukupna saga s Đokovićem traje već sedam otkako je 6. siječnja priveden i prebačen u imigracijski hotel po slijetanju u Australiju. Po svemu sudeći, saga će potrajati još barem jedan dan.

Svoje viđenje situacije danas je dao i australski premijer Scott Morrison. Morrison je odlučio dati što je manje informacija mogao pa je njegova izjava bila sljedeća: “Referirao bih se na ranije izjave gospodina Hawkea (ministar imigracija Australije op.a.) – ta pozicija nije se promijenila. Radi se o osobnim ovlastima koje ministar ima pravo koristiti, ne planiram to više komentirati.

Uvršten u ždrijeb

Vrijedi spomenuti i da je danas održan ždrijeb Australian Opena, turnira zbog kojeg je Đoković i došao u Australiju. Na kraju je Đoković uvršten u njega, ima status prvog nositelja i na otvaranju će igrati protiv Miomira Kecmanovića. Ždrijeb je prethodno bio odgođen jer se čekala odluka o mogućoj Đokovićevoj deportaciji.

Đoković je potvrđen u službenom ždrijebu za Australian Open unatoč neizvjesnosti hoće li mu vlada drugi put ukinuti vizu. Ako mu ministar Hawke na kraju odluči ukinuti vizu, umjesto Đokovića če u turnir upasti lucky loser iz kvalifikacija, prenosi Dnevnik.ba .

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI