fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nedžad Husić treći na svijetu

Autor: Dnevno.ba

HAMMAMET - Nekoliko zadnjih dana, nacionalna taekwondo selekcija Bosne i Hercegovine je boravila u tuniškom Hammametu koji je bio centar svjetskog taekwondo događaja, Prvenstva svijeta za juniore i kvalifikacija za Olimpijadu mladih.

Naša selekcija, predvođena izbornikom Harisom Husićem i natjecateljima Sadmirom Habibovićem i Nedžadom Husićem, članovima sarajevskog Novog Grada, je ostvarila povijesni rezultat za Bosnu i Hercegovinu.

Nedžad Husić se, nastupajući na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kategoriji do 63 kg, okitio brončanim odličjem i tako donio prvu svjetsku medalju za taekwondo sport Bosne i Hercegovine.

Na putu za postolje pobijedio je predstavnike Konga 30:9, Kine 12:4, Uzbekistana 37:23 i Turske 14:14 na zlatni bod, a u polufinalnoj borbi, nažalost poražen od predstavnika Italije 23:32.

Tijekom svog nastupa na Kvalifikacijama za Olimpijadu mladih, Nedžad je svladao protivnike iz Ruande i Hrvatske, a treću borbu poražen od predstavnika Ukrajine, te se ovom prilikom nije uspio kvalificirati za YOG.

Sadmir Habibović, koji je nastupao u kategoriji do 55 kg je poražen u prvom kolu borbi na kvalifikacijama za Olimpijadu mladih od predstavnika Španjolske, a na Svjetskom prvenstvu za juniore od predstavnika Maroka.

„Povijesni rezultat za Bosnu i Hercegovinu je u našim rukama. Prvi smo ostvarili rezultat na Svjetskom prvenstvu za taekwondo Savez BiH. Nedžad je dokaz našeg kvalitetnog rada i sistematskog pristupa trenažnom procesu i organizaciji. Medalja je konačna nagrada našoj posvećenosti i dugogodišnjem trudu i zalaganju. Nedžad je prošle godine na Europskom juniorskom prvenstvu također ostvario vrijedan rezultat osvajajući brončanu medalju, a u narednom periodu ga očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u seniorskoj konkurenciji, gdje također očekujemo vrijedne rezultate. Uz podršku Taekwondo Saveza BiH, općine Novi Grad Sarajevo, ministarstva sporta Kantona Sarajevo i Federalnog ministarstva sporta, te BH Telecoma i Elitnutritiona vjerujemo da uspjesi i na dalje neće izostajati“ – izjavio je trener Haris Husić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});