fbpx

‘Nema alibija za ovakav poraz, ali po ovakvom terenu se ne može igrati!’

Autor: dnevno.ba

Nogometaši Olimpika pobijedili su na Otoci ekipu Veleža rezultatom 2:1, a nakon meča posebno razočaran bio je trener gostiju Feđa Dudić koji ističe da su Rođeni ipak sami krivi za poraz.

“Igrali smo 60 očajnih minuta. Sve smo lagano radili dok su se oni bacali na glavu i na tome im čestitam. Neshvatljivo s naše strane, nije bilo igre. Danas je pobijedila volja i želja te je tako Olimpik pobijedio”, rekao je Dudić.

Veležov trener nije želio tražiti puno alibija nakon meča.

“Ne volim to, sami smo krivi, ali ovaj teren danas… Ovo ne vodi ničemu. Ukoliko hoćemo da nam liga napreduje, onda ne možemo igrati po ovakvim terenima. Probudili smo se tek od 70. minute, ali onda kad smo i htjeli igrati, onda je protivnik malo zadržavao. Sve u službi rezultata. Možda nije fair-play, ali ljudi su imali nula bodova prije utakmice i pokušavali su da pobijede na svaki način. To su i uspjeli”, dodao je.

Veležu je večeras u napadu nedostajao Brandao, s kojim klub ima problem jer ne želi produžiti ugovor.

“Nemamo širinu. Ubacujem bočne igrače na krilne, izmišljam pozicije. Iako ne zabija golove, Brandao je među našim najboljim igračima. Probat ćemo riješiti situaciju s njim. A problem je i naći sada slobodnog igrača, malo ih je u trenažnom procesu, treba im dosta da se naviknu, a i papiri se čekaju dugo”, poručio je Dudić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI