fbpx

NESTALA TENISAČICA koja je optužila političara za silovanje, i Đoković je u šoku

Autor: Dnevno.ba

Nestanak proslavljene kineske tenisačice Peng Shuai zabrinuo je sportsku javnost pošto se dvostrukoj osvajačici Grand Slam turnira već danima gubi trag.

Početkom ovog mjeseca Peng je na kineskoj društvenoj mreži Weibo optužila političara Zhanga Gaolija za silovanje.

No, zabrinutost je porasla nakon što Peng nije viđena od tog trenutka. Obrisana je objava nakon samo 20 minuta, a na istoj društvenoj mreži nemoguće je trenutno pronaći bilo što o osvajačici dva Grand Slam turnira u dubl konkurenciji. Navodi se da objava u vezi Shuai Peng “krši zakone i pravila”.

Reakcije iz teniskog svijeta stižu iz minute u minutu. Oglasio se i najbolji igrač svijeta Novak Đoković koji je šokiran ovim informacijama.

“Ne znam mnogo o tome, ali sam čuo prije sedam dana. Iskreno, šokiralo me to što je nestala. Posebno jer je to osoba koju sam posljednjih godina viđao na Touru. Nema se šta dodati osim da se nadam da će biti pronađena i OK. Užasno je, zamišljam kako je njenoj porodici kada znaju da je nestala”, rekao je Đoković.

Bivša čelnica Ženske teniske asocijacije (WTA) Stacey Allaster tvrdi da je stanje tenisača bitnije od posla i zarade.

“Naš sport je fokusiran na zdravlje i sigurnost Shuai Peng. Biznis je u drugom planu”, ističe Allaster koja je sada na čelu Teniske asocijacije Sjedinjenih Američkih Država.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI