fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Neumoljivi Đoković razbio Federera i plasirao se u finale Australian Opena

Autor: Klix.ba

MELBOURNE - Novak Đoković (2. ATP) plasirao se u finale Australian Opena nakon što je danas u 50. jubilarnom duelu pobijedio Švicarca Rogera Federera (3. ATP).

Meč je trajao dva sata i 18 minuta, a po setovima je bilo 7:6, 6:4, 6:3.

Najuzbudljiviji je bio prvi set koji je bio riješen u tie-breaku, dok je u preostala dva Đoković gotovo bez ikakvih problema izlazio nakraj s Federerom pa se zasluženo našao u finalu.

U drugom polufinalu sastaju se austrijski tenisač Dominic Thiem (5. ATP) i Nijemac Alexander Zverev (7. ATP). Ovaj meč je na rasporedu sutra od 9:30 sati.

Prvi set

Već u prvom gemu oba tenisača su pokazala o kakvim se veličinama radi. Nakon žestoke borbe uspio je Federer povesti 1:0, a onda dosta iznenađujuće osvojiti i break na Novakov servis te doći do 2:0. I Federer i Đoković su potom izgubili svoj servis, a onda je Švicarac sigurno osvojio peti gem, poveo 4:1 te se činilo da će povesti u prvom setu.

Međutim, Đoković je onda napokon osvojio poen na svoj servis, a u devetom gemu se breakom u potpunosti vratio u igru. Kako dvojica velikana više nisu griješili igrao se tie-break u kojem je smireniji i bolji bio Đoković, koji je ujedno poveo u ovom meču. Prvi set je trajao čak sat i četiri minute, a vrijedi izdvojiti da je Federer imao čak osam ostvarenih asova u odnosu na samo četiri Đokovićeva. Ipak, to mu nije pomoglo da osvoji set.

Drugi set

Potpuno drugačiji je bio drugi set. Đoković je dosta bolje servirao pa Federer nije imao nikakvih šansi na servis srpskog tenisača. Ipak, i Švicarac je uspio odbiti sve Novakove napade sve do 10. gema.

Tada Đoković pravi prvi break u drugom setu i dolazi na korak do plasmana u finale.

Treći set

Nijedan tenisač nije imao nikakvih šansi protiv protivnika na početku trećeg seta pa je vrlo brzo bilo 3:2 za Đokovića. Novak potom u šestom gemu uzima i break i već je tada većina gledatelja smatrala kako je današnji meč i okončan.

Tako je i bilo. Đoković je u trećem setu ostvario šest asova, mirno priveo meč kraju te se očekivano bez velikih problema plasirao u finale.

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});