fbpx

NEVIĐENO U HISTORIJI FUDBALA: City priprema nevjerojatnu ponudu za argentinskog čarobnjaka

Autor:

Prema pisanju britanskih medija, argentski nogometaš i igrač katalonske Barcelone mogao bi napustiti klub u kojem je proveo čitavu svoju fudbalsku karijeru na kraju sezone.

Svakako, Manchester City u tome vidi svoju priliku i žele dovesti Messija na Etihad.

Englezi su voljni ponuditi nevjerojatni desetogodišnji ugovor Argentincu koji bi mu jamčio poziciju ambasadora kluba nakon odlaska u igračku mirovinu.

To znači kako bi Lionel u to vrijeme imao 43. godine i mogao bi obavljati funkciju ambasadora u bilo kojem klubu koji je u vlasništvu Cityjeve grupacije. Po tome, vrlo lako moguće je da će izabere poziciju u Australiji ili Japanu.

Dosad u fudbalskim vodama ovakva vrsta ugovora još nije viđena. Ostalo je još puno vremena do kraja sezone, ali City želi zaključiti posao s Argentincem što ranije kako bi ga mogli dovesti u svoje redove po isteku ugovora.

Bivši trener Barcelone, Pep Guardiola zasigurno bi bio izrazito zadovoljan novom akvizicijom jer je sarađivao s Messijem u periodu kada je Barcelona osvojila više puta domaće prvenstvo, kup Španije te Ligu Šampiona.

Osim toga, Guardiola je obnovio svoj ugovor s Građanima te djeluje kako bi Messi u tom slučaju se mogao lakše odlučiti na prelazak među nebesko-plave po isteku ugovora s katalonskim divom.

Autor:

ZADNJE VIJESTI