fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nezaustavljivi Haaland srušio i moćni PSG

Autor: Germanijak.hr

DORTMUND - Nogometaši Borussije Dortmund došli su do zaslužene pobjede u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. U goste im je stigao Paris Saint-Germaina zajedno s njihovim bivšim strategom Thomasom Tuchelom, a mlada družina Luciena Favrea otpratila ih je natrag u Pariz s golom zaostatka uoči uzvrata koji će se igrati za tri tjedna. Rezultat je bio 2-1, a najviše se iskazao čudesni Erling Braut Haaland s dva gola.

Iako je utakmica bila poprilično izjednačena, domaćin je bio taj koji je imao opasnije šanse i bolje prilike za doći do zgoditka. Nered je u obrani Parižana radio Jadon Sancho koji je bio najbolji pojedinac na travnjaku večeras na Signal Iduna Parku.

Prijetio je najskuplji tinejdžer na svijetu udarcima iz daljine i izblizine, tri puta je sam stvorio izglednu priliku za gol, ali Keylor Navas je zaključao svoja vrata u prvom poluvremenu. Gosti su imali svoje prilike preko Neymara i njegovog slobodnog udarca, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom se dijelu nastavila podjednaka bitna na travnjaku, s tim da je Borussia ponovno bila nešto konkretnija. Imali su i Francuzi štogod za reći, a nakon manje krize sredinom drugog dijela kada je Mbappe imao dobru priliku za gol, domaćin se razdrmao.

Sve je bilo uzaludno dok se Erling Braut Haaland nije odlučio da će se probuditi. Iako je tijekom utakmice imao nekoliko loših duela u kojemu su ga gostujući stoperi lako zaustavili, u 69. minuti dolazi do gola. Lijepu su akciju odigrali domaćini, u suradnji veznjaka, napadača i krilnih igrača, prebrojali su goste i pronašli u sredini mladog Giovannija Reynu. Mladi Amerikanac puca, ali lopta zapinje u bloku. Međutim, najbliži je mladi Norvežanin koji zakucava s neposredne blizine za vodstvo 1-0.

Nije slavlje dugo trajalo jer su se gosti ubrzo pribrali. Nakon samo šest minuta Kylian Mbappe je probio po desnoj strani odakle na petercu pronalazi Neymara koji s peterca zabija praktički na nebranjen gol.

Rezultat je bio 1-1, vrlo povoljan za PSG, a rijetki su pomislili da je to zadnji gol večeras. S potpunim pravom. Ponovno je proradila tinejdžerska veza ‘Milijunaša’ pogonjena Matsom Hummelsom.

Njemački stoper je odličnim pasom proigrao mladog Giovannija Reynu, ispalo je „pola momčadi“, a ostatak je 17-godišnji veznjak pretrčao, kako bi u bolju poziciju proigrao Haalanda.

Norvežanin se brzo namijestio na svoju ljevicu i fantastičnom bombom u trku s vrha šesnaesterca zabija za novo vodstvo pored, ponovno nemoćnog, Keylora Navasa.

S ova dva pogotka, Haaland se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca u ovosezonskom izdanju Lige prvaka s Robertom Lewandowskim. Obojica sada imaju po deset zabijenih golova, s tim da Poljaka tek čeka prvi ogled osmine finala protiv Chelseaja.

Uz to, Norvežanin je postao prvi igrač Žuto-crnih koji je postigao gol u debiju za njih u Ligi prvaka, Bundesligi i Kupu.

Do kraja ove utakmice, rezultat se nije mijenjao, iako se nastavila igra žustrim tempom na obje strane. Pokušali su zaprijetiti gosti iz kornera, ali nije bilo gola. Jedino je Marco Verratti dobio žuti karton zbog čega ga neće biti u uzvratu na Parku prinčeva, što će barem malo olakšati posao Favreu i mladim momcima iz Westfalije.

Autor: Germanijak.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});