fbpx

Nishikori se vratio iz ponora i preokretom savladao Španjolca

Autor: ScSport.ba

MELBURN - Japanski teniser Kei Nishikori koji je deveti tenisač svijeta je preokretom savladao Španjolca Pablo Carreno-Busta, inače 23. tenisača na svjetskoj rang listi, rezultatom 3:2 u setovima

Prvi set je otišao u tie-break, oba tenisača  su razmjenjivala servise, ali je Španjolac  bio nešto staloženiji na kraju te je uspio osvojiti set rezultatom 7:6 nakon tie-breaka.

Drugi set je Carreno-Busta igrao mnogo bolji tenis, čuvao je svoj servis, nije dopuštao Japancu nijedan break, a njemu je bio dovoljna jedna šansa koju je iskoristio i na taj način osvojio set rezultatom 6:4 i povede ukupnim rezultatom 2:0.

U trećem setu se činilo da Španjolac  drži sve u svojim rukama, ponovo je sjajno servirao, ali Japanac je uspio uzeti jednu break loptu, izjednačiti na 3:3, a kasnije nakon tie-breaka i osvojiti set rezultatom 7:6.

Momentum koji je bio na strani Japanca iskorišten je na pravi način, jer je Kei uspio samouvjereno osvojiti 4. set i poravnati rezultat na 2:2 u setovima.

Odlučujući peti set nije donio puno iznenađenja, Nishikori je uspio napraviti rani break, koji mu je bio dovoljan da upotpunosti okrene rezultat i pobjedi rezultatom 3:2 u setovima.

U četvrtfinalu sjajni Japanac će snagu odmjeriti protiv pobjednika meča između Novaka Đokovića i Daniila Medvedeva.

Američka tenisačica Serena Williams na dobrom je putu da osmi put u karijeri osvoji Grand Slam turnir Austaralian Open u Melbournu. Amerikanki bi to bila 24. grand slam titula u karijeri, čime bi se izjednačila po broju titula s najuspješnijom igračicom, Australijankom Margaret Court.

Williams je u osmini finala sa 6:1, 4:6 i 6:4 savladala prvu igračicu svijeta, Rumunku Simonu Halep. U četrtfinalu će igrati protiv sedme nositeljice turnira, Čehinje Karoline Pliškove, koja je bila bolja od Španjolke Garbine Muguruza.

Među osam najboljih danas su se plasirale još Japanka Naomi Osaka i Ukrajinka Jelena Svitolina.

Rezultati:

Žene, osmina finala:
Naomi Osaka – Anastasija Sevastova 4:6, 6:3, 6:4
Jelina Svitolina – Madison Keys 6:2, 1:6, 6:1
Karolina Pliškova – Garbine Muguruza 6:3, 6:1
Serena Williams – Simona Halep 6:1, 4:6, 6:4

Muškarci, osmina finala:
Miloš Raonić – Alexander Zverev 6:1, 6:1, 7:6
Lucas Pouille – Borna Ćorić 6:7, 6:4, 7:5, 7:6
Kei Nishikori – Pablo Carreno-Busta 6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6

.

 

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI